Uutiset
24.08.2017

Älä enää odota, vaikket vielä tiedä kutsumustasi

Tämän artikkelin on kirjoittanut lähettimme, joka on työskennellyt Lähi-idässä yhteistyökumppanillemme. Turvallisuussyistä emme voi julkaista yksityiskohtaista tietoa, kuten lähettimme nimeä ja kohdemaata.

”Nouse, mene Niiniveen, siihen suuren kaupunkiin, ja saarnaa sitä vastaan, sillä minä olen nähnyt heidän pahuutensa.” Joona 1:2

Tämän kutsun Joona sai yli 2500 vuotta sitten, mutta vielä tänäkin päivänä tämä kutsu on erittäin ajankohtainen. Kun mietin kaikkea kokemaani Lähi-idässä, olen alkanut kutsumaan matkaani Operaatio Niiniveksi. Joonan todistus on ollut lähellä sydäntäni koko matkan ajan.

Joonan todistus on ollut minulle muistutus siitä, kuinka Jumala rakastaa myös eksyneitä ihmisiä ja haluaa antaa heille uuden mahdollisuuden, olivat heidän taustansa minkälaiset tahansa. Joonan tavoin tämä kuitenkin usein unohtuu arjen keskellä, ja monesti yritämme heti hankalissa tilanteissa paeta Jumalan meille antamaa tehtävää. Joonan todistus kuitenkin muistuttaa, kuinka tärkeää on nähdä vaikeuksien sijaan mahdollisuudet. Tämä mahdollisuus on johdattaa yksi eksynyt ihminen iankaikkiseen elämään kadotustuomion sijaan, Joonan tapauksessa kokonainen kaupunki.

Lähi-idän matkani aikana tutustuin paikallisiin kristittyihin, joista useimmat kertovat kaikkien kauheuksien olleen heille muistutus Jumalan heille antamasta tehtävästä. Useimmilla heistä olot ennen sotaa olivat hyvät, ja Jumalan olemassaoloon kyllä uskottiin, mutta se ei näkynyt arjessa. Jumalan antamat siunaukset otettiin kiitollisena vastaan, mutta Jumalan antamaan tehtävään ei juuri löytynyt aikaa. Sota vei useimmilta kaiken, ja kristityt näkivät, mitä vähemmistössä eläminen tarkoittaa. Useimmat menettivät läheisensä ja ystävänsä. Suurta ja mahtavaa Jumalaa kukaan ei kuitenkaan voinut heiltä viedä. Osa näkee sen vasta nyt ja toivookin, että saa nyt palata kotikaupunkiinsa ja viedä sanomaa Jumalasta myös eksyneille. Open Doorsin paikallinen yhteistyökumppani jatkaa juuri näiden henkilöiden tukemista, kun he ryhtyvät jälleenrakentamaan kaupunkejaan ja seurakuntiaan.

Lähi-idän kristityille sota oli herätys. Mikä saa meidät heräämään ja julistamaan Jumalan vastausta maailman pahuuteen? Toivottavasti emme jää odottamaan. Eräs tapaamani paikallinen pastori sanoi minulle: ”Euroopassa täytyy nyt olla valmiina ja tarkkana, sillä muuten teille käy niin kuin meille. Meidän tilanteemme on jo parempi, ja meillä on nyt rohkeutta, jolla viedä evankeliumia sitä eniten tarvitseville.”

Tämä on sanoma meille. Otetaan vastaan Jumalan meille antama tehtävä ennen kuin on liian myöhäistä. Ehkä et vielä tiedä, mikä on oma paikkasi tai tehtäväsi, mutta haluan sanoa sinulle rohkaisuksi: älä enää odota. Älä odota, että sinulta tullaan kysymään uskostasi. Elä uskoasi rohkeasti todeksi arjessa, ja anna ympärillä oleville ihmisille vastaus ilman, että heidän tarvitsee kysyä.

Oma matkani Lähi-idässä on tullut päätökseen, ja olen kiitollisena saanut kulkea matkani yhdessä suuren ja mahtavan Jumalan kanssa ja yhdessä teidän kanssanne. Kiitos, että olette olleet mukana monin eri tavoin tässä matkassani ja toivon, että siitä on ollut iloa myös teidän elämäänne! Vaikka matkani Lähi-idässä päättyy, niin uskon, että Operaatio Niineve jatkuu täällä Suomessa, sillä eksyneitä löytyy kaikkialta. Etsitään heitä yhdessä!