Yleinen
26.03.2018

Aidan muurausta hakkaamisen hinnalla

Viimeisimmissä Open Doors -uutisissa kuulemme muun muassa, kuinka suuri hinta voi olla kirkon aidan muuraamisella Pakistanissa ja Kristuksen seuraamisella Bagdadissa. Myös Uzbekistanin uskonnonvapaustilanne on saanut huomiota YK:ssa asti.

Rukousaiheet

Pakistan | Viisi kristityn perheen jäsentä loukkaantui välikohtauksessa 4. maaliskuuta Yousufwalan kylässä Koillis-Pakistanissa. Kirkon pastorin* (nimeä ei mainita turvallisuussyistä) mukaan he muurasivat aitaa Pakistan Gospel Assemblies -kirkon ympärille, kun heidän kimppuunsa kävi noin 20 kapuloilla ja kirveillä aseistettua miestä. Hyökkääjät väittivät maan kuuluvan heille, vaikka tontista on tehty kirkon kanssa lailliset asiakirjat.

– muistetaan välikohtauksessa loukkaantuneita
– muistetaan seurakunnan pastoria ja seurakuntalaisia
– rukoillaan Pakistanin viranomaisten puolesta, jotta heidän haluttomuutensa edistää kristittyjen turvallisuutta muuttuisi

Irak | Kolmihenkinen kristitty assyrialaisperhe murhattiin kotiinsa shiia-valtaisella alueella Irakin pääkaupungissa Bagdadissa tiistaina 8.3. Neljä miestä puukotti 61-vuotiaan, nunnien sairaalassa työskennelleen radiologin, Dr. Hisham Shafiq al-Maskunin, tämän vaimon, Dr. Shaza Malik Dinnon sekä vaimon iäkkään äidin, Khairiyah Dawood Abadan. Irakin sisäministeriön puhemies ilmoitti lauantaina 10.3., että epäillyt oli otettu kiinni.

– muistetaan kaikkia irakilaisia kristittyjä, sillä tapaus on herättänyt lisää pelkoa Irakin kristityissä
– rukoillaan myös puukottajien puolesta, että Jeesus Kristus saisi koskettaa heitä
– rukoillaan Irakin hallituksen puolesta

Uzbekistan | Jotta uskonnonvapaus toteutuisi Uzbekistanissa, tarvittaisiin vahvaa poliittista tahtoa ja uusia lakeja, raportoi Ahmed Shaheed. Hän selvitti tilannetta YK:n ihmisoikeuskomitealle tässä kuussa. Shaheed tiivisti Uzbekistanin tilanteen näin: ”Ihmisten täytyy olla todella tarkkana harjoittaessaan uskontoaan. Muutoin heitä helpostikin syytetään uskonnollisen suvaitsemattomuuden lietsomisesta tai katsotaan levittävän ääriuskonnollisuutta.”

– rukoillaan Ahmed Shaheedin puolesta
– rukoillaan YK:n ihmisoikeuskomitean puolesta
– rukoillaan Uzbekistanin kristittyjen puolesta

Tilaisuudet

8.4.2018 TERVEISIÄ OPEN DOORSIN MATKOILTA
Espoo, Tapiolan kirkko, Kirkkopolku 6
Tilaisuus kirkkokahveilla messun jälkeen

15.4.2018 ORIMATTILASSA OD-TILAISUUS (TAPIO)
klo 11.30 Orimattilan seurakuntakoti, Kirkkopuisto 1

22.4.2018 VÄHÄNKYRÖN VAPAASEURAKUNTA (MIKA)
klo 13.00 Jokivarsitie 4

22.4.2018 KOKKOLASSA TERVETULOA KOTIIN -ILTA
klo 17.00 Armon kappeli, Kaarlelankatu 4

26.4.2018 TAMPEREEN OPKO:LLA OPEN DOORS -ILTA (MIKA)
klo 18.00 Yliopiston kappeli, Pinni B 5. kerros

Kirjoituskampanjat

KIRJEKAMPANJA: OLETKO NUORI KRISTITTY? 15-VUOTIAS ABDU KAIPAA ERITYISESTI SINUN ROHKAISUASI | Lähi-idässä asuva 15-vuotiaan Abdu kasvoi muslimina, mutta antoi elämänsä teini-iässä Jeesukselle. Hän sai heti kärsiä seurauksista: Aalto toisensa jälkeen iskeytyivät vaino, hylkääminen ja yksinäisyys. Haluaisimme tarjota Abdulle rohkaisua toisilta nuorilta ympäri maailmaa. Toimitamme mielellämme eteenpäin kaikenlaisia digitaalisia viestejä.

Osallistu

Uutiset vainotuista kristityistä sisaristamme ja veljistämme ovat usein rankkoja, sydäntä raastavia. Meidän ei kuitenkaan tarvitse vaipua epätoivoon, sillä kaikkivaltias Jumala tietää ja näkee jokaisen. Rukoillaan perheemme puolesta ja pyydetään Jeesusta kirkastamaan itsensä niin heille kuin meille.

Sinä voit auttaa vainottuja kristittyjä ryhtymällä kuukausilahjoittajaksi. 1 euro päivässä on monille suomalaisille pieni raha. Antaisitko sen vainotuille kristityille? Ryhdy kuukausilahjoittajaksi!

Kirjauutuus: OPERAATIO NINIVE – 39 PÄIVÄÄ JOONAN KANSSA (VELI ANDREAS JA AL JANSSEN)

Mitä seuraa, jos laiminlyöt Jumalan antaman kutsun ja tehtävän? Raamatussa profeetta Joona teki näin. Hän sai Jumalalta tehtävän jota ei olisi halunnut toteuttaa. Joona tiesi mielessään itse paremmin, kuinka operaatio Ninive olisi pitänyt hoitaa. Open Doorsin perustaneen Veli Andreaksen kirja Operaatio Ninive kutsuu 39-päiväiselle matkalle halki Joonan kirjan. Tilaa uutuuskirja nyt!

Seuraa Open Doorsia

Lue edelliset viikkopostit