Yleinen
19.03.2018

Toivoa vainojen keskellä eläville Kristityille

Viimeisen viikon aikana kristittyjen vainot ovat koskettaneet etenkin Intiassa, Pakistanissa ja Algeriassa. Kirkkoja on suljettu, ihmisiä kidutettu, hakattu ja pakotettu toimimaan arvojensa vastaiseksi. Open Doorsin uutiset kertovat aina myös Jumalan toivosta ja uskollisuudesta näiden ahdingossa elävien Kristittyjen parissa.

[embedyt] https://www.youtube.com/watch?v=NmH5tblmjQ4[/embedyt]

Nähdäänkö Minun nimeni tähden -viikonlopussa 23-25.3.2018? Ainutlaatuinen tapahtuma järjestetään Suomen Raamattuopistolla Kauniaisissa. Ilmoittaudu heti tästä.

Rukousaiheet

1. Hindut hyökkäsivät Kristittyjen kimppuun Intiassa | Kristitty perhe valmisteli kaksivuotiaan tyttärensä hautaamista Intiassa, mutta Hindut vastustivat sitä halutessaan haudata tytön kylän ulkopuolelle. Hautaaminen omalle pihalle onnistui, mutta perhe joutui maksamaan siitä hinduille. Hautaamista seuranneena yönä n. 30 äärihindua sytytti perheen kodin palamaan ja hyökkäsivät perheen kimppuun. Apuun tulleet 6 kristittyä hakattiin myös sairaalakuntoon.

– Rukoillaan terveyttä ja Jumalan parantavaa voimaa pahoinpidellyille Kristityille.
– Rukoillaan perheille ja lapsille turvallisuutta elää Kristittyinä.
– Rukoillaan rauhaa eri uskontojen välille.

2. Poliisit kiduttivat Kristittyä pakistanilaismiestä | Mies hyppäsi neljännen kerroksen ikkunasta saaden vakavia vammoja, paetakseen poliisien aiheuttamaa pahoinpitelyä ja pakottamista suuseksiin serkkunsa kanssa. Syynä pidettiin serkkuun kohdistumaa jumalanpilkka syytöstä. Rikostutkijat asettivat ikkunasta hypänneen miehen syytteeseen itsemurhayrityksestä. Myös muut alueen kristityt ovat joutuneet tuhopoltto uhkausten kohteeksi.

– Rukoillaan Kristityille vahvuutta ja kestävyyttä seistä omien arvojensa takana.
– Rukoillaan viranomaisille viisautta toimia rehellisesti ja oikeudenmukaisesti.
– Rukoillaan rauhaa pakistanilaisille, jossa vainot ovat syventyneet tänä vuonna.

3. Algeriassa suljettu kirkkoja viranomaisten toimesta | Viime marraskuussa viranomaisten toimesta suljettu protestanttisen kirkon johtaja on noussut kritisoimaan poliisien toimia. Kirkkoa oli syytetty laittomasta toiminnasta kertoessaan evankeliumia, sekä toiminnasta ilman valtion hyväksyntää. Viranomaiset ovat sulkeneet viimeaikoina muitakin seurakuntia. Komiteat ovat tehneet tarkastuskierroksia kirkkoihin, mutta sulkeneet kirkot tarkastuksien jälkeen.

– Rukoillaan kirkon johtajille rohkeutta ja viisautta toimia johtajana tehtävissään.
– Rukoillaan Kristityille vapautta kokoontua yhteen.
– Rukoillaan herätystä Algerian viranomaisten keskuuteen.

Tilaisuudet

20.3.2018 Nokian lähetysilta, kello 18.00 Kirkon alakerta, Kahvit alkaen klo 17.30. Pirkkalaistie 22.

21.3.2018 Helsingissä Open Doors – tilaisuus. Klo 17.30 Lauttasaarenkirkko, Myllykallionrinne 1.

21.3.2018 Espoossa Sanan ja rukouksen ilta. Klo 18:00 Tapiolan kirkko, Kirkkopolku 6.

23.3.2018 Minun nimeni tähden – vainottujen kristittyjen viikonloppu. Helsingintie 10, Kauniainen. Lisätiedot ja ilmoittautuminen:
https://sro.fi/raamattuopisto/kurssit-ja-tapahtumat/tulevat-kurssit-ja-tapahtumat/ohjelma/?tapahtumaID=5725

Kirjoituskampanjat

Kirjoituskampanja Pohjois-Korean uskoville | Yksi maailman vaikeimmista maista olla kristitty tällä hetkellä on Pohjois-Korea. Sinä voit olla auttamassa Pohjois-Korean ahdingoissa eläviä Kristittyjä. Voit kirjoittaa lyhyen rohkaisuviestin, jossa saat olla välittämässä Kristuksen rakkautta ja toivoa. Open Doors North Korea kääntää koreaksi ja radioi nämä viestit Pohjois-Korean radiossa.

Osallistu

Uusi Testamentti kertoo meille, kuinka ihmiset vihasivat Jeesusta ja Hänen seuraajiansa. Jeesus varoitti, että Häneen uskovia tultaisiin vainoamaan (Joh. 15:18–21). Jeesus käski silti meidän viedä evankeliumi kaikkeen maailmaan. Myös sinä voit olla mukana lähetystyössä. Voit lahjoittaa rahaa tai aikaasi vainotuille. Rukouksillasi on suuri merkitys ja muuttava voima. Lahjoittamalla autat vainottuja kristittyjä.

Tällä hetkellä kaipaamme lisää vapaaehtoisia kääntäjiä ja oikolukijoita tiimiimme. Ota yhteyttä: tommih@od.org

Näytä väriä! Seuraa Open Doorsia sosiaalisessa mediassa

Katso myös edelliset viikkopostit