Yleinen
09.04.2018

Syytöksiä, surua ja toivoa vainojen keskellä elävien kristittyjen parissa

Menneen viikon uutisissa kuulemme, miten Keski-Afrikan tasavallassa avustusjärjestön työntekijät ovat joutuneet väijytyksen kohteeksi ja saaneet surmansa. Egyptissä uskonnollinen valtajärjestelmä ei ole vielä vuoden 2013 vallankumouksen jälkeen poistunut. Toivoa luo kuitenkin Algerialaisen kristityn vapautuminen pitkän vankeustuomion jälkeen.

Rukousaiheet

Keski-Afrikan tasavalta | Unicefin työntekijä, baptistiseurakunnan vanhimmistossa toimiva Gabriel Ole sai surmansa väijytyksessä. Avustustyöntekijöiden ryhmään kuului lisäksi kaksi opetusministeriön virkamiestä sekä kolme Unicefin yhteydessä työskentelevän paikallisen avustusjärjestön jäsentä. Kaikki kuusi saivat surmansa väijytyksessä. Olea jäävät kaipaamaan vaimo ja 7 lasta. Turvattomuus valtaa alaa Keski-Afrikan tasavallassa.

Rukoillaan:
– Olen perheen puolesta.
– Sisällisodan loppumista.
– Turvallisuuden lisääntymistä.

Egypti | Egyptin valtion koulun koptiopettajaa syytetään uskonnonpilkasta käytettyään sanapelissä kysymyksiä islamin profeetta Muhammadista. Annettujen kysymysten vastausvaihtoehdoista osa koettiin jumalanpilkkana ja Beni Suefin opetushallinto sai virallisen valituksen koptiopettajasta. Kesäkuun vallankumouksen 2013 piti poistaa uskonnollinen valtajärjestelmä, mutta näin ei ole vielä tapahtunut.

Rukoillaan:
– Reilua koptiopettajan tilanteen selviämistä.
– Uskonnollisen valtajärjestelmän poistumista.
– Voimaa koptikristityille.

Algeria | Slimane Bouhafs sai heinäkuussa 2016 viiden vuoden vankeustuomion islamin halventamisesta. Hän oli lähettänyt sosiaalisessa mediassa viestin, jossa oli sanonut Jeesuksen valon voittavan islamin. Lisäksi hän julkaisi kuvia islamilaisista terroristeista teloittamassa siviilihenkilöä. Ihmisoikeusjärjestöt vaativat Bouhafs’in vapauttamista tämän heikon terveydentilan vuoksi. Hänen vankeutensa päättyi juuri ennen pääsiäistä.

Rukoillaan:
– Terveyden palautumista Slimanelle.
– Kiitos Jumalalle Slimanen vapautumistesta.
– Turvallisuutta kristityille elää Algeriassa.

Tilaisuudet

15.4.2018 MESSU YLISTARON KIRKOSSA (MIIKA). klo 10.00 Lapuantie 138

15.4.2018 ORIMATTILASSA OD-TILAISUUS (TAPIO). klo 11.30 Orimattilan seurakuntakoti, Kirkkopuisto 1

22.4.2018 VÄHÄNKYRÖN VAPAASEURAKUNTA (MIKA). klo 13.00 Jokivarsitie 4

22.4.2018 KOKKOLASSA TERVETULOA KOTIIN -ILTA. klo 17.00 Armon kappeli, Kaarlelankatu 4

26.4.2018 TAMPEREEN OPKO:LLA OPEN DOORS -ILTA (MIKA). klo 18.00 Yliopiston kappeli, Pinni B 5. kerros

Kaikki tilaisuudet

Kirjoituskampanjat

KIRJEKAMPANJA: OLETKO NUORI KRISTITTY? 15-VUOTIAS ABDU KAIPAA ERITYISESTI SINUN ROHKAISUASI | Lähi-idässä asuva 15-vuotias Abdu (nimi muutettu) kasvoi muslimina, mutta antoi elämänsä teini-iässä vilpittömästi Jeesukselle. Hän sai heti kärsiä seurauksista: Aalto toisensa jälkeen iskeytyivät vaino, hylkääminen ja yksinäisyys. Nyt uskolliset kristityt tukevat häntä, ja Abdu on tarttunut Jumalan hyviin lupauksiin.

Osallistu

Nämä uutiset muistuttavat jälleen sisariamme ja veljiemme tilanteista maailmalla. Rukoillaan heidän puolesta ja kaikkivaltiaan Jumalan armoa heidän osakseen. Kiitetään Jumalaa Hänen rakkaudestaan meitä jokaista kohtaan.

1 euro päivässä on monille suomalaisille pieni raha. Antaisitko sen vainotuille kristityille? Ryhdy kuukausilahjoittajaksi!

Kirjauutuus: OPERAATIO NINIVE – 39 PÄIVÄÄ JOONAN KANSSA (VELI ANDREAS JA AL JANSSEN)

Mitä seuraa, jos laiminlyöt Jumalan antaman kutsun ja tehtävän? Raamatussa profeetta Joona teki näin. Hän sai Jumalalta tehtävän jota ei olisi halunnut toteuttaa. Joona tiesi mielessään itse paremmin, kuinka operaatio Ninive olisi pitänyt hoitaa. Open Doorsin perustaneen Veli Andreaksen kirja Operaatio Ninive kutsuu 39-päiväiselle matkalle halki Joonan kirjan. Tilaa uutuuskirja nyt!

Seuraa Open Doorsia

Lue edelliset viikkopostit