30 päivää rukousta Afganistanin puolesta, Hartaudet
05.02.2022

5. päivä: Rukoile niiden puolesta, jotka jäivät

Psalmi 16:8: ”Minä pysyn aina lähellä Herraa. Kun hän on oikealla puolellani, minä en horju”.

Sharifullah on perinteinen käsityöläinen. Hän on ollut salainen uskova jo kauan. Hän on sisällyttänyt kristityille merkityksellistä symbolismia taiteeseensa jo jonkin aikaa. Mutta Talibanin saapuessa hänen pajansa suljettiin väliaikaisesti. ”Kolme viikkoa sitten Taliban marssi sisään. Vain viikkoja vallankaappauksen jälkeen monia pääkaupungin käsityöliikkeitä varoitettiin esillä olevien teostensa kuvioista. Taliban haluaa oman ideologiansa näkyvän kaikkialla. Siksi kaikki värin, elämän ja toivon merkit on poistettu. Riemun merkkien yli on maalattu. Ne on korvattu kaukana toivosta olevilla Talibanin iskulauseilla”.
Jeesuksen seuraamisen riskien takia Sharifullah ei voi toistaiseksi harjoittaa ammattiaan. Tämä vaikuttaa hänen perheeseensä ja työntekijöihinsä. Hän ei ole ainoa – moni maahan jäänyt on yhtä epävarma tulevaisuudestaan. Heidän toimeentulonsa ja koulutuksensa on vaakalaudalla.
Rukoile, että Jumala vahvistaisi heidän uskoaan. He tekevät parhaansa selviytyäkseen uusien johtajien ja maan epävarman taloudellisen tulevaisuuden kanssa.