30 päivää rukousta Afganistanin puolesta, Hartaudet
04.02.2022

4. päivä: Rukoile pakenevien puolesta

Psalmi 18:36–37: ”Herra, sinä asetut kilveksi eteeni, sinun oikea kätesi tukee minua, sinun apusi tekee minut vahvaksi. Sinä teet varmoiksi askeleeni, polveni eivät horju”.

Epätoivoiset paikalliset ovat yrittäneet kaikkensa paetakseen Afganistanista. He ovat yrittäneet kiivetä armeijan koneisiin, he ovat rynnistäneet lentokentille. He ovat pyytäneet laittomia salakuljettajia viemään heidät aavikon poikki naapurimaihin.
He vaarantavat elämänsä hengenvaarallisella matkalla ”vapaampaan” tulevaisuuteen. Kaikki heistä eivät ole selvinneet. Uskovaiset eivät ole poikkeus – on kristittyjä, jotka ovat paenneet tai yrittäneet paeta. Mutta on myös Jeesuksen seuraamista esittäviä ihmisiä. He pyrkivät saamaan hallintojen ja kansalaisjärjestöjen sympatiat puolelleen.
Alueen kenttäkumppani kertoo: ”Emme osaa sanoa, kuinka monta kristittyä onnistui pakenemaan. Muiden kansalaisten tavoin kristityt ovat peloissaan. He saattavat haluta jäädä Afganistaniin uskonsa tähden, mutta pysyä piilossa ja palvella Jeesusta salaa. He voivat pyrkiä rajalle tai haluavat paeta, mutta eivät pysty tekemään niin. Tuota kaikkea tapahtuu”.
Rukoile Herran suojelusta pakoa yrittäville kristityille. He pyrkivät hakemaan turvapaikkaa vieraista maista. Rukoile, että Jumala huolehtii heidän tarpeistaan, kuten ruoasta ja kulkuvälineistä, ja tekee matkanteosta suotuisan.