20 päivää rukousta muslimimaailman puolesta, Hartaudet
06.05.2021

019 KUUNTELE HÄNTÄ

Pietarin vielä puhuessa loistava pilvi verhosi heidät ja pilvestä kuului ääni: ”Tämä on minun rakas Poikani, johon minä olen mieltynyt. Kuulkaa häntä!” Matt. 17:5
Lue myös Matt. 17

Jeesus ottaa kolme opetuslastaan, Pietarin, Jaakobin ja Johanneksen, mukaansa vuorelle. Ihmeellinen hetki levittäytyy heidän silmiensä eteen. Jeesuksen muuttuessa hänen kasvonsa alkavat loistaa ja vaatteensa hohtaa, ja jopa Mooses ja Elias ilmestyvät!

Pietari haluaa innoissaan pystyttää majoja tämän suuren tapahtuman muistoksi. Jumala tulee väliin puhumalla heille korvin kuultavalla äänellä: hän tunnustaa Jeesuksen Pojakseen ja ohjeistaa opetuslapsia kuuntelemaan tätä. Kunnioituksen valtaamina nämä kolme opetuslasta heittäytyvät maahan. Mutta mitä Jeesus heille sanookaan? ”Älkää pelätkö!” Ja hän ohjaa heidät alas vuorelta. Kun he saapuvat vuoren juurelle, heitä odottaa ihmisjoukon keskellä poika, joka on demonin riivaama.

Isä pyytää epätoivoisena apua Jeesukselta. Jeesus ajaa riivaajan heti ulos ja vapauttaa pojan. Sitten hän muistuttaa opetuslapsia siitä, kuinka pieni usko voi siirtää vuoria.

Koemme hämmästyttäviä ihmeitä, kun hakeudumme Jeesuksen läheisyyteen hiljentyen ja häntä ylistäen. Tämän taivaallisen innostuksen keskellä Jumala itse muistuttaa meitä Jeesuksen kuuntelemisesta. Mitä Jeesus sitten tekee? Hän tuo meidät alas maan pinnalle, missä vielä on työtä tehtävänä maailman kaaoksen ja haasteiden keskellä.

Herra, kun koen sinun ihmeellisen läsnäolosi, auta minua kuuntelemaan Jeesusta ja menemään sinne, minne hän minut johtaa, jotta voisin olla siunauksena… tänään.