20 päivää rukousta muslimimaailman puolesta, Hartaudet
05.05.2021

018 TOTTELE HÄNTÄ

Kun Jeesus kaupungista lähtiessään kulki tulliaseman ohi, hän näki Matteus-nimisen miehen istuvan siellä. Jeesus sanoi hänelle: ”Seuraa minua.” Hän nousi ja lähti seuraamaan Jeesusta. Matt. 9:9
Lue myös Matt. 9

Matteus on veronkerääjä – juutalainen, joka tekee töitä halveksitun Rooman valtakunnan hyväksi. Jopa hänen omansa, juutalaiset, halveksivat häntä ja kohtelevat häntä petturina, koska roomalaiset valloittajat verottavat heitä raskaasti ja Matteus tukee tätä systeemiä työllään.

Jeesus tulee Matteuksen luo tämän työpaikalle ja pyytää häntä lähtemään opetuslapsekseen. Matteus tarttuu tilaisuuteen hanakasti. Hän nousee, jättää kaiken taakseen ja seuraa Jeesusta!

Myöhemmin Matteus kutsuu Jeesuksen opetuslapsineen kotiinsa illalliselle. Muut vieraat ovat Matteuksen kollegoja, veronkerääjiä ja huonomaineisia syntisiä.

Uskonnolliset johtajat eivät kerta kaikkiaan voi ymmärtää Jeesuksen outoa käytöstä. Miksi tämän pitää seurustella tuollaisten ”epäpyhien” ihmisten kanssa? Mutta Jeesus muistuttaa heitä: ”Eivät terveet tarvitse parantajaa, vaan sairaat.”

Matteuksesta tulee yksi Jeesuksen uskollisista opetuslapsista. Hän jopa kirjoittaa Matteuksen evankeliumin, joka rohkaisee monia muita seuraamaan Jeesusta ja löytämään Jumalan valtakunnan.

Vaikeina aikoina, kun ympäröivä maailma ehkä halveksii meitä, Jeesus kutsuu meitä edelleen seuraamaan itseään. Merkitystä ei ole sillä, missä valintojemme seurauksena elämässämme olemme. Voimme kuulla hänen äänensä, totella häntä ja seurata häntä – löytääksemme hänen ihmeellisen suunnitelmansa meitä varten.

Herra, auta minua kaiken tämän hämmennyksen ja kaaoksen keskellä kuulemaan sinun äänesi ja kutsusi, tottelemaan ja seuraamaan sinua… tänään.