Samana päivänä illan tultua Jeesus sanoi opetuslapsilleen: ”Nyt lähdemme vastarannalle.” Mark. 4:35
Lue myös Mark. 4 ja 5

Eräänä iltana Jeesus käskee opetuslapsiaan lähtemään vastarannalle. Totellessaan Jeesuksen käskyä opetuslapset jättävät taakseen valtavan ihmisjoukon, jota he ovat olleet palvelemassa. He ottavat Jeesuksen veneeseensä, ja päivän työstä väsyneenä tämä nukahtaa.

Jeesuksen nukkuessa puhkeaa valtava myrsky. Aallot lyövät korkeina ja uhkaavat täyttää veneen. Opetuslapset, joista osa on kokeneita kalastajia, näkevät myrskyn voiman ja alkavat pelätä. Niinpä he herättävät Jeesuksen.

Jeesus nousee, puhuu myrskylle ja tyynnyttää sen välittömästi. Sitten hän kääntyy opetuslasten puoleen ja sanoo: ”Miksi te noin pelkäätte? Eikö teillä vieläkään ole uskoa?” Herra ihmettelee pelkoa, joka on täyttänyt heidät.
Pian he saapuvat toiselle rannalle, aivan kuten Jeesus oli sanonut. Mitä tarkoitusta varten? Jeesus vapauttaa vaarallisen miehen, joka on demonijoukon riivaama.

Aina kun Jeesus käskee meitä menemään ”vastarannalle”, hänellä on siihen hyvä syy. On mahdollista, että kohtaamme matkallamme myrskyjä: haasteita ja esteitä. Mutta kun Jeesus on kanssamme, hän voittaa myrskyn ja auttaa meitä näkemään hänen voimansa. Hänen tarkoitusperänsä on toteutettava.

Jumala, kun olen elämän myrskyjen keskellä, auta minua kokemaan, että sinä olet läsnä elämässäni. Auta minua jatkamaan kuuliaisena sinun ohjeillesi… tänään.