Tämä oli Jeesuksen ihmeteoista ensimmäinen, ja hän teki sen Galilean Kaanassa. Hän ilmaisi sillä kirkkautensa, ja hänen opetuslapsensa uskoivat häneen. Joh. 2:11
Lue myös Joh. 2

Elämme epätoivoisia aikoja. Tapahtumat ympärillämme saavat monet kääntymään Jumalan puoleen löytääkseen toivoa, ihmeitä ja merkkejä.

Jeesuksen ensimmäisellä ihmeellä oli kolme vaikutusta. Yhteisö koki tietämättään yliluonnollisen tapahtuman, siinä ilmeni Jeesuksen kirkkaus, ja hänen opetuslapsensa, jotka vasta äskettäin olivat alkaneet seurata häntä, uskoivat häneen!

Kuljetaanpa Jeesuksen opetuslasten ensiaskelissa heidän seuratessaan Jeesusta. He olivat Jeesuksen ja hänen äitinsä kanssa häissä Galilean Kaanassa. Sitten tuli kriisi.

Häiden järjestäjiltä loppui viini, ja Jeesuksen äiti tuli pyytämään Jeesukselta apua. Seuraavaksi äiti neuvoi palvelijoita: ”Mitä tahansa Jeesus sanoo, tehkää juuri niin!”

Palvelijat noudattivat kuuliaisesti Jeesuksen yksinkertaisia ohjeita, ja jossain vaiheessa tapahtui ihme. Hääjuhlassa säästyttiin nololta tilanteelta. Vesi oli muuttunut viiniksi, ja hääjuhlan valvojan mukaan se oli mitä parhainta viiniä. Jeesus toi näkyviin kirkkautensa, ja hänen opetuslapsensa uskoivat häneen.

Auta minua tällaisena kriisiaikana tekemään niitä pieniä ja yksinkertaisia tehtäviä, joita Jeesus on kutsunut minut tekemään, että hänen kirkkautensa tulisi näkyviin ja yhteisö tulisi siunatuksi… tänään.