20 päivää rukousta muslimimaailman puolesta, Hartaudet
21.04.2021

004 TULE JEESUKSEN LUO

Juhlan suurena päätöspäivänä Jeesus nousi puhumaan ja huusi kovalla äänellä: ”Jos jonkun on jano, tulkoon minun luokseni ja juokoon! Joka uskoo minuun, hänen sisimmästään kumpuavat elävän veden virrat, niin kuin kirjoituksissa sanotaan.” Joh. 7:37–38
Lue myös Joh. 4

Miten minusta voisi olla apua? Ei minulla ole paljoakaan annettavaa. En ole mitenkään erityinen.

Olivatpa kyseessä kansanjoukot kuivana pölyisenä päivänä autiomaassa tai moraalisesti kyseenalainen nainen yksin kaivolla, he kaikki etsivät vettä. Mooses päätyi iskemään kalliota, ja nainen päätyi keskusteluun Jeesuksen kanssa. He molemmat löysivät elämää antavaa vettä odottamattomista paikoista. Eikä vesi ollut tarkoitettu vain heille, vaan myös ihmisille heidän ympärillään.

Jeesus tuli, että meillä olisi elämä ja että elämä olisi ylitsevuotavaa. Ensin häneltä meille ja sitten meidän kauttamme muille. Juhlan viimeisenä päivänä Jeesus julisti, kuinka tätä elämää antavaa vettä voi saada.

Tunnista ja koe janosi ja kaipauksesi tätä elämää kohtaan. Tule Jeesuksen luo! Tämä kutsu on esitetty jokaiselle meistä. Tule hänen luokseen, juo, ota vastaan niin paljon kuin pystyt. Älä epäröi. Juo itsesi täyteen, niin paljon kuin voit! Ja sitten hänen mukaansa sinusta – kyllä, sinusta! – tulee lähde, josta virtaa jatkuvasti tätä elämää antavaa vettä!

Ennennäkemättömien haasteiden keskellä minä olen janoinen ja halukas tulemaan Jeesuksen luo. Kiitollisin mielin juon sitä vettä, jota hän antaa ja joka virtaa hänestä. Annan hänen elämänsä virrata minuun ja minun kauttani ihmisille ympärilläni… tänään.