20 päivää rukousta muslimimaailman puolesta, Hartaudet
23.04.2021

006 OTA HÄNET VASTAAN

Mutta tultuaan sille kohtaa Jeesus katsoi ylös ja sanoi: ”Sakkeus, tule kiireesti alas. Tänään minun on määrä olla vieraana sinun kodissasi.” Luuk. 19:5
Lue myös Luuk. 19

Tänään ihmiset rukoilevat enemmän kuin koskaan ennen ja etsivät Jumalaa, kun elämä on niin haasteellista. Epätoivoinen aika saa ihmiset tekemään epätoivoisia tekoja.

Veronkerääjä Sakkeus oli naapuriensa ja ystäviensä halveksima. Hän halusi epätoivoisesti nähdä, kuka Jeesus oikein oli. Pienenä miehenä hän jopa kiipesi puuhun nähdäkseen paremmin!

Jeesus pysähtyi, katsoi ylös puuhun, kutsui Sakkeusta nimeltä ja kutsui itsensä kylään tämän luo. Miten Sakkeus reagoi Jeesuksen sanoihin? Hän tuli nopeasti puusta alas, otti Jeesuksen iloiten vastaan ja vei hänet kotiinsa.

Jossain kohtaa tapahtumaketjua tapahtui ihme. Sakkeus otti vastaan Jeesuksen tarjoaman pelastuksen! Hän lupasi antaa puolet omaisuudestaan köyhille ja maksaa nelinkertaisesti takaisin kaikille niille, joita oli huijannut.

Sillä hetkellä, kun Jeesus kutsuu sinua nimeltä, ei ole enää väliä, kuka olet tai mitä joku sinusta ajattelee.

Olenko halukas epätoivossani kuuntelemaan Jeesuksen ääntä, tulemaan hänen luokseen ja ottamaan vastaan hänet iloisesti, että voisin muuttua ja olla siunaukseksi ympärilläni oleville ihmisille … tänään?