20 päivää rukousta muslimimaailman puolesta, Hartaudet
20.04.2021

003 ELÄMÄN LEIPÄ

Jeesus sanoi: ”Minä olen elämän leipä. Joka tulee minun luokseni, ei koskaan ole nälissään, ja joka uskoo minuun, ei koskaan ole janoissaan.” Joh. 6:35
Lue myös Joh. 6

Mitä huomenna tapahtuu? Mitä tapahtuu sitten, kun kaikki tämä on ohi? Entä miten käy työpaikalleni? Monet etsivät nykyisin varmuutta ja turvaa elämäänsä aivan samoin kuin opetuslapset Jeesuksen aikana. Mistä saan seuraavan aterian? Onko minulla tarpeeksi kaikkea, että selviän tulevista kuukausista?

Kun Israelin kansa Mooseksen johdolla vaelsi Egyptistä erämaan halki luvattuun maahan, heidän oli pakko luottaa Jumalaan ja jatkaa kävelemistä. Jumala antoi heille mannaa – ruokaa taivaasta – joka päivä. Ihmisten ei tarvinnut muuta kuin mennä ulos ja kerätä mannaa sen verran, että sitä riitti yhden päivän tarpeisiin. Mannaa oli tarjolla aina tarpeeksi, jokaisena päivänä neljänkymmenen vuoden ajan!

Jeesus on luvannut, että hän on elämän leipä. Niin kuin muinaiset israelilaiset keräsivät mannaa, niin myös jokaisen meistä tulee tulla Jeesuksen luo, uskoa häneen, pysyä hänen lähellään, luottaa hänen ja heittäytyä hänen varaansa – ihan jokaisena päivänä – jotta sillä voimalla jaksamme kulkea läpi tämän ennalta-arvaamattoman ajan.

Eilisen kohtaaminen Jeesuksen kanssa ei riitä. Jonkun toisen suhde Jeesukseen ei voi koskaan täyttää meidän tarpeitamme. Me tarvitsemme tuoretta leipää. Me tarvitsemme elävää leipää. Me tarvitsemme Jeesusta!

Olenko halukas tulemaan Jeesuksen luo, uskomaan, pysymään hänen lähellään, luottamaan ja uskomaan itseni hänen varaansa riippumatta siitä, mitä minussa ja ympärilläni tapahtuu… tänään?