20 päivää rukousta muslimimaailman puolesta, Hartaudet
19.04.2021

002 HÄNEN ÄÄNENSÄ

Jeesus vastasi: ”Ei hän tehnyt syntiä eivätkä hänen vanhempansa, vaan näin on tapahtunut, että Jumalan teot tulisivat hänessä julki.” Joh. 9:3 (Raamattu Kansalle -käännös)
Lue myös Matt. 9

”Miksi?” ”Herra, miksi juuri minä?” ”Miksi nyt?”

Olemmeko mekin kysyneet näitä kysymyksiä tässä vaikeassa ajassa? Jeesuksen vastaus opetuslasten samanlaiseen kysymykseen oli: ”…että Jumalan teot tulisivat hänessä julki.”

Kuinka Jumala voi kirkastaa itsensä näin kauhistuttavan pandemian kautta? Tarkempi tutustuminen sokean miehen ja Jeesuksen kohtaamiseen voi antaa meille hiukan ymmärrystä.

Syntymästään saakka sokea mies antoi Jeesuksen hieroa mutaa ja sylkeä silmiinsä! Ja kun Jeesus käski hänen mennä peseytymään altaalla, hän lähti kyselemättä ja teki niin. Ja silloin ihme tapahtui! Mies parantui täysin, ja Jumalan teot tulivat näkyviin hänessä, eivätkä vain hänessä, vaan myös ihmisissä hänen ympärillään.

Me elämme valtavan epävarmuuden ja pelon aikaa. Nyt ei ole aika etsiä, ketä tästä voisi syyttää. Nyt on aika kuunnella Jeesuksen ääntä, antaa hänen koskettaa meitä ja yksinkertaisesti tehdä juuri se, mitä hän pyytää meitä tekemään juuri nyt.

Jeesus sanoi: ”Minun lampaani kuulevat minun ääneni.” Sen vuoksi minä kuuntelen hänen ääntään, teen, mitä hän käskee tai pyytää, ja annan Jumalan tulla kirkastetuksi minun kauttani… tänään.