”Varas tulee vain varastamaan, tappamaan ja tuhoamaan. Minä olen tullut antamaan elämän, yltäkylläisen elämän.” Joh. 10:10

Näinä aikoina jotkut etsivät kulkutauteihin ja katastrofeihin liittyviä raamatunkohtia tai numeraalisia raamatullisia kaavoja ymmärtääkseen kaikkea ympärillä tapahtuvaa. Voisi kuitenkin olla viisaampaa etsiytyä Herran luo ja kuulla, mitä hän sanoo meille – tänään.

Tässä ajassa, jota elämme, Herran läsnäolo on meidän kanssamme. Hän on Immanuel, ”Jumala kanssamme”, kaikkina päivinä (ikuisesti, kaikkialla ja kaikissa tilanteissa, Matt. 28:20).

Hän on antanut meille elämän – elämän koko täyteydessään ja ylitsevuotavana. Mitä se tarkoittaa? Ihmiset kaikkialla maailmassa joutuvat kohtaamaan samat haasteet, mutta kun me kohtaamme ne, meissä on hänen elämänsä. Olkoon hänen äänensä kuunteleminen vastauksemme siihen, mitä tapahtuu meidän elämässämme, perheissämme ja naapurustossamme.

Jakakaamme meissä olevaa Herran elämää käytännöllisillä tavoilla rakkaille ihmisillemme ja niille, joilla on erilaisia tarpeita. Niin Jeesuskin teki.

Kun Jeesus näki nälkäisiä ihmisiä, hän ruokki heidät. Kun hän näki spitaalisen, hän meni ja kosketti häntä. Kun hän näki syrjityn veronkerääjän, hän meni myös hänen luokseen ja kohtasi hänet.

Minulla on maan päällä yksi elämä, Jeesuksen kanssa. Kenen luo minun tulisi mennä… tänään?