Lehdet
02.11.2021

Viisi rukousaihetta Afganistanin puolesta

Afganistan on nyt Talebanin hallussa. Al Jazeera -kanavalla esitettiin yksinoikeudella videoita, joissa Taleban-taistelijat saapuivat Kabuliin ilman esteitä, ottivat presidentin palatsin haltuunsa ja julistivat kaksikymmenvuotisen sodan päättyneeksi. Presidentti Ashraf Ghanin raportoitiin paenneen ulkomaille verenvuodatuksen estämiseksi.

”Se oli sydäntäsärkevä päivä Afganistanin kansalle ja jopa sitäkin vaarallisempi hetki kristityille”, kommentoi Open Doorsin Aasian-kenttätyön johtaja veli Samuel*. ”Tilanne on epävarma koko maalle, ei vain salaisille uskoville. Sydämemme ovat särkyneet. Tiesimme, että tämä voisi tapahtua. Emme ole yllättyneitä, mutta se ei helpota kipuamme.”

Valloitusta seurasi paniikki ja sekasorto. Viimeisenä keinona monet jonottivat pankkien ulkopuolella lunastaakseen säästönsä ja kerääntyivät sitten joukoittain Kabulin lentokentälle paetakseen maasta. Monet paikalliset, jotka viime vuosien ajan olivat avustaneet Yhdysvaltain joukkoja tai muita ulkomaalaisia, hakivat viisumia ulkomaille. Vain murto-osa pääsi pois. Maan talous on romahtanut ja moni näkee nälkää.

Vaikka Taleban lupaa modernimpaa ja uudistettua otetta hallintoon, ilmassa on pelkoa siitä, kuinka sharia-lakia tullaan soveltamaan.

Veli Samuel: ”Salaiset uskovat ovat Afganistanissa erityisen haavoittuvassa asemassa. Uskon harjoittaminen oli heille lähes mahdotonta jo ennen Taleban-hallintoa. Monet yrittivät pitää sen salassa perheiltään pelätessään eristämistä tai – vielä pahempaa – tapetuksi tulemista.

Nyt kun Taleban on vallassa, he ovat todellisessa hengenvaarassa. On lähes mahdotonta olla Jeesuksen seuraaja tässä maassa. Nyt on aika pyytää Jumalalta laupeutta paitsi Hänen omillensa myös tälle maalle kokonaisuudessaan.”

Afganistan on toisella sijalla Open Doorsin julkaisemalla World Watch -listalla.

 

Viisi rukousaihetta Afganistanin puolesta tänään:

  1. Rukoile pienen kristittyjen joukon puolesta. He ovat hengenvaarassa, äärimmäisen varuillaan ja epävarmoja siitä, kehen luottaa. Rukoile heille turvaa, viisautta ja yliluonnollista Jumalan rauhaa.
  2. Rukoile pakolaisten puolesta. Afganistanista on paennut ja edelleen pakenee afgaaneja Lähi-idän eri osiin ja muuhun maailmaan. Rukoile Jumalan suojelusta ja huolenpitoa pakomatkalle lähteneille.
  3. Rukoile naisten puolesta. Valtaosa naisista on suljettu nyt koteihin ja menettäneet työnsä. Tyttöjen koulutusmahdollisuudet on viety. Viime vuosina koulutusta saaneet naiset voivat myös olla vaarassa – rukoile heille suojelusta.
  4. Rukoile sairaiden puolesta. Afganistanin terveydenhuoltojärjestelmä on romahduksen partaalla. Maan koronatapaukset ovat moninkertaistuneet ja apua ei ole saatavilla. Rukoile maassa toimivien terveydenhuollon työntekijöiden puolesta.
  5. Rukoile, että Jeesus saisi uudistaa Taleban-sotilaiden sydämet. Rukoile, ettei Afganistanista tulisi ääri-islamististen terroristiryhmien uuden sukupolven pesäkettä.

Lisää Afganistanin tilanteesta ja rukousaiheita: opendoors.fi/afganistan

Podcast