30 päivää rukousta Afganistanin puolesta, Hartaudet
06.02.2022

Viikko 2: Shalom – rauhan Jumala

Johannes 14: 27: “Minä jätän teille rauhan. Oman rauhani minä annan teille, en sellaista jonka maailma antaa. Olkaa rohkeat, älkää vaipuko epätoivoon.”

Afgaanit ovat tottuneet sotatoimiin takapihallaan. Taistelut eivät näytä siellä koskaan loppuvan. Vain kymmenen päivää Talibanien voiton jälkeen ISIS:stä eronnut ryhmä IS-Khorasan teki itsemurhaiskun Kabulin lentokentälle. Pommi-iskussa kuoli yli 150 ihmistä ja monia muita loukkaantui. Kyseessä ei ollut vain yksittäinen tapahtuma. Se oli osa iskujen sarjaa, jota on sittemmin kohdistunut moskeijoihin, sairaaloihin ja Kabulin, Kundurin, Kandaharin ja Jalalabadin teiden varsille.
“Tällaiset iskut ovat aina kuuluneet elämämme realiteetteihin”, sanoo eräs paikallinen. ”Kyseessä ei ole jos, vaan kun. Ja kun se tapahtuu, emme juuri koskaan ole valmiita kohtaamaan sitä, mikä on silmiemme edessä. Se on aina yhtä kauhistuttavaa – olemme peloissamme –, mutta Jumalan armon ja laupeuden avulla jaksamme jatkaa elämäämme.”
Yksi Jumalan suosituimmista merkityksistä on Shalom. ’Shalom’ merkitsee rauhaa, mutta se merkitsee myös eheyttä, hyvinvointia sekä taistelun ja sodan loppua.
Pyydä tällä viikolla Jeesusta, Rauhan Ruhtinasta, peittämään Afganistan rauhallaan.