Uutiset
13.06.2018

Vietnam: Rohkean evankelistan Vang Atun tarina

Siirrymme nyt Vietnamiin ja Vang Atu- nimisen kristityn tarinaan. Vuonna 2016 hänen perheensä ja yhteisönsä hakkasi hänet julmasti kostoksi kääntymisestään kristityksi.

”Nimeni on Vang Atu. Olen 28-vuotias. Asun Vietnamissa. Otin Jeesuksen vastaan vuonna 2013.”

Vang Atu kuuluu hmong-heimoon ja on kylänsä ensimmäinen kristityksi kääntynyt. Hän alkoi evankelioida kylänsä asukkaita, ja neljä perhettä tuli uskoon. Mutta huhtikuussa 2016 asiat saivat ikävän käänteen. Vangin veljen johtama joukko tuli Vangin talolle. Miehet löivät Vangia puunuijalla ja tuhosivat hänen talonsa.

”Huhtikuussa 2016 minä ja kyläni muut uskovat pidimme rukouskokousta kotonani. Myöhemmin tuona päivänä paikalliset viranomaiset saivat asian selville ja kielsivät meitä kokoontumasta. Neljä ihmistä, veljeni johtamana, tuli paikalle ja hyökkäsi kimppuuni. Veljeni tarttui noin puolitoistametriseen puunuijaan ja alkoi lyödä sillä käsivarsiani. Nostin käteni torjuakseni iskut. Verta valui päälleni. Nyt käteni on murtunut.”

Lopulta Vang ja hänen perheensä häädettiin yhteisöstä yhdessä toisen kristityn perheen kanssa. He suuntasivat Keski-Vietnamiin, sillä he olivat kuulleet, että siellä asuvat kristityt voisivat auttaa heitä. Siellä he tapasivat pastori Trangin. Pastori Trang esitteli Vangin tarinan “Vahvana myrskyssä” -tapahtumassa. Sen seurauksensa Vangille ja hänen perheelleen hankittiin asunto.

”Kiitän Jumalaa, että Hän hankki minulle ja perheelleni asunnon. Nyt asun tässä kodissa, joka tarjoaa minulle turvaa ja mukavuutta. Minulla on nyt talo, johon voin aina palata ollessani väsynyt. Minulla on paikka, johon palata työpäivän jälkeen. Kiitän Jumalaa ja kiitän teitä kaikkia tuestanne ja avustanne.”

Vang on nyt turvassa. Uskomatonta kyllä, hän silti toivoo voivansa palata kotikyläänsä
kertoakseen evankeliumin niille, jotka satuttivat häntä ja ajoivat hänet pois.

”Kiitän Jumalaa siitä, että Hän toi minut tänne, mutta rukoilkaa, että jonain päivänä voisin palata kotikylääni ja todistaa Jumalasta kaikille. Rukoilkaa, etten koskaan luopuisi uskostani Jeesukseen, kunnes tapaan Hänet taivaassa.”

Kiitä Jumalaa Vangin rohkeudesta ja rukoile, että hän vahvistuisi uskossaan. Rukoile, että Vang voisi palata kotiinsa ja julistaa evankeliumia veljelleen ja kyläläisille.

Lopuksi, rukoile Vietnamin kristittyjen puolesta, jotka kokevat vainoa perheidensä ja yhteisöjensä taholta. Rukoile, että Jumala suojelisi ja vahvistaisi heitä.

[embedyt] https://www.youtube.com/watch?v=0fuk5QJV4kQ[/embedyt]

Lähde