31 päivää rukousta Intian puolesta, Hartaudet, Rukousaiheet
04.07.2021

4. Valhe: ”Intialaiset, jotka kääntyvät kristityksi, eivät enää ole intialaisia – kaikki oikeat intialaiset ovat hinduja.”

Totuus: Ikävä kyllä tällaista ajatusta ovat levittäneet hindulaisen ääriliikkeen jäsenet, jotka uskovat niin kutsuttuun hindutva-aatteeseen. Sen mukaan Intia pitäisi puhdistaa kaikista muista ihmisistä paitsi niistä, jotka voivat kutsua Intiaa sekä isänmaakseen että pyhäksi maakseen. Tämän opin mukaan hindutvana pidetään intialaisia uskontoja, kuten hindulaisuutta, buddhalaisuutta, jainalaisuutta ja sikhiläisyyttä. Intian kristittyjä (ja muslimeja) sen sijaan syytetään maanpetturuudesta. Intian kristityt eivät kuitenkaan pidä itseään yhtään vähemmän intialaisina uskonsa takia, ja monet heistä palvelevat työllään sekä asuinyhteisöään että intialaista yhteiskuntaa.

Lue Jeremia 29:7

”Toimikaa sen kaupungin parhaaksi, johon minä olen teidät siirtänyt. Rukoilkaa sen puolesta Herraa, sillä sen menestys on teidänkin menestyksenne.”

Rukoile:

– Rukoile, että kun Intia menestyy, myös Intian kristityt menestyvät. Pyydä, että Jumala tekee Intian kristityistä siunauksen koko kansalle ja että Intian kansa siitä hyvästä siunaa kristittyjään.

– Hindutva-ideologia ei vaikuta Intiassa ainoastaan kristittyjen vaan myös muslimien ja muiden uskonnollisten vähemmistöjen elämään. Rukoile Jumalan varjelusta Intian uskonnollisiin vähemmistöihin kuuluville.