Uutiset
26.04.2023

Vaimon vainoamisesta vankilassa saarnaamiseen – Pastori Kumarin tarina Intiasta

Maaliskuussa 2021 ryhmä äärihinduja hyökkäsi pastori Chandra Kumarin kirkkoon. He keskeyttivät jumalanpalveluksen, syyttivät pastoria pakkokäännyttämisestä ja veivät kylmästi Raamatut seurakuntalaisten käsistä välittämättä heidän aneluistaan. 

Intialainen pastori Kumar pahoinpideltiin hyökkäyksen yhteydessä ja hänet pantiin vankilaan. 

Kumar vietti vankilassa viikkoja väärien syytösten takia. Nyt hän on vapaa ja kertoo tarinansa siitä, kuinka Jumala muutti hänen elämänsä ihmeellisesti.

Rikkinäinen elämä

Nimeni on Chandra ja asun Intiassa. Ennen kuin otin Kristuksen vastaan, olin hindu ja työskentelin riksankuljettajana. Minulla oli pahoja tapoja: join alkoholia, tupakoin ja käyttäydyin huonosti ja ylimielisesti muiden seurassa. 

Lisäksi hakkasin ja kidutin vaimoani päivittäin. Kun vaimoni ei enää kestänyt sitä, hän lähti. Ei mennyt kauaakaan, kun hän jätti avioerohakemuksen.

Appivanhempani olivat ottaneet Jeesuksen vastaan jo kauan sitten, ja he saivat myös vaimoni kääntymään kristityksi. Siitä sain tilaisuuden kostaa vaimolleni sen, että hän jätti minut. 

Menin poliisiasemalle ilmoittamaan appivanhempieni käännytystyöstä. Kuljettajan työni kautta minulla oli paljon kontakteja, joten pyysin tuekseni erästä hindujohtajaa RRS:stä (hindunationalistinen järjestö Rashtriya Swayamsevak Sangh). 

Hän meni muutaman jäsenen kanssa poliisiasemalle vahvistamaan väitteeni, mutta ne eivät johtaneet mihinkään.

300 jumalaa mutta ei rauhaa

Meillä ei ollut rauhaa, ja perhe oli hajonnut. Appivanhempani jaksoivat kuitenkin kehottaa minua uskomaan Kristukseen ja ottamaan hänet vastaan, mutta sydämeni oli kova. Kerroin heille, että uskoin jo kolmeensataan hindujumalaan, mikä aivan varmasti oli tarpeeksi.

Avioliitossani ei ollut rauhaa. Koin appivanhempieni häiritsevän omaa rauhaani, ja minä puolestani halusin riistää heiltä heidän rauhansa. Koska ensimmäinen kostoyritykseni oli epäonnistunut, päätin tehdä jotain rajumpaa: yritin tappaa itseni ja syyttää kuolemastani appivanhempiani. 

Join myrkkyä alkoholiin sekoitettuna, ja se imeytyi suoraan verenkiertooni. Vaimoni vei minut kiireesti paikalliseen sairaalaan, mutta minua ei otettu siellä vastaan. Sama tapahtui piirikunnan sairaalassa. Lopulta minut otettiin hoitoon erääseen isoon sairaalaan.

Olin ollut päivystysosastolla kolme päivää, kun kirurgi kertoi minulle ja vaimolleni, että vereeni sekoittunut myrkky oli niin vahvaa, etten eläisi kymmentä päivää pidempään. Vaimoni oli murheen murtama.

Kauluspaitainen mies sivuprofiilissa vaaleaa taustaa vasten.
Pastori Kumar on kokenut Jumalan ihmeitä käytännössä: ”Minulla oli 300 epäjumalaa, mutta yksikään niistä ei pelastanut minua. Kun uskoin Jeesukseen, parannuin välittömästi.”

Kuolemasta elämään

”Kolmen päivän kuluttua minut siirettiin päivystysosastolta yleiselle osastolle, jossa saatoin ottaa vastaan vieraita. 

Vaimoni seurakunnan pastori tuli sinne katsomaan minua ja kysyi: ’Uskotko Jeesukseen?

Olin sillä hetkellä todella huonossa kunnossa, aivan pohjalla, joten kykenin vain mumisemaan: ’Okei, pastori, minä uskon.’ Pyysin häntä rukoilemaan puolestani.

Kun hän rukoili, kehoni tärisi. Se oli aivan uusi kokemus. Rukoillessaan pastori piti kättään otsallani, ja tunsin veren virtaavan sisälleni. Tuntui myös kuin jotain olisi poistettu elämästäni. Kirurgin ilmoittaman kymmenen päivän sijaan siitä on kulunut jo noin 15 vuotta, ja olen edelleen elossa!

Minulla oli 300 epäjumalaa, mutta yksikään niistä ei pelastanut minua. Kun uskoin Jeesukseen, parannuin välittömästi.

Koko perheelle uusi alku

Toipilasaikanani vaimoni opetti minut rukoilemaan. Rukoilin Jumalaa: ’Isä Jumala, anna minulle anteeksi ja anna minulle uusi elämä. Haluan elää vain sinulle.

Jumala vastasi rukoukseeni ja antoi minulle uuden elämän. Siitä päivästä lähtien halusin tuntea Jeesuksen Kristuksen. Jumala ilmaisi itsensä itsensä minulle Sanansa kautta, ja aloin ymmärtää Kristusta. 

Opin tuntemaan hänen voimansa ja täytyin Pyhällä Hengellä. Jumala kutsui minut palvelutehtävään, ja kaiken lisäksi hän yhdisti perheeni. 

Kaikki perheenjäsenemme ovat tulleet Jeesuksen jalkojen juureen ja olemme palvelleet häntä kymmenen vuotta.