Uutiset
12.08.2019

USKALSIN YRITTÄJÄKSI – Käytännön usko muuttaa kristittyjen elämää Itä-Afrikassa

JAKOJAKO

Tervetuloa salaiselle oppitunnille Itä-Afrikkaan. Kaikki läsnäolijat ovat entisiä muslimeja, jotka seuraavat Kristusta vakavasta vainosta huolimatta.

JAKOJAKO Useimmat ovat kokeneet uhkailua ja hyökkäyksiä, mutta raskainta on perheiden ja yhteisöjen jatkuva painostus. Tilannetta vaikeuttaa se, että kirkot eivät usein pysty auttamaan käytännön tarpeissa. Niillä ei ole varoja, ja taloutta pidetään maallisena ja toisarvoisena asiana, jonka ei katsota liittyvän kirkon palvelutehtävään. Siksi monet tuoreet uskovat masentuvat taistellessaan perheen toimeentulon puolesta.

JAKOJAKO

Open Doors yrittää auttaa talouden vahvistamiseen tähtäävillä ohjelmilla. Tavoitteena on varustaa kirkkoja tarjoamaan kokonaisvaltaista apua vainotuille, jotta he puolestaan selviäisivät.

JAKOJAKO Missiomme tulee heijastaa Kristuksen tehtävää: ihmisen sovittamista Jumalan kanssa ja pyhitystä. Sen hedelmiä ovat myötätunto, oikeudenmukaisuus ja vanhurskaus, puolueettomuus, anteeksianto ja sovinto, uhrautuvuus, anteliaisuus ja vastuullisuus. Jumala on lähettänyt kristityt muuttamaan yksilöiden, perheiden, yhteisöjen ja viime kädessä kansojen elämää.

JAKOJAKO Kun teologinen perusta on laskettu, siirrytään käytäntöön. Ryhmäkeskusteluissa mietitään näiden periaatteiden soveltamista erityisesti liiketoimintaan ja parhaita keinoja luoda ja ylläpitää mahdollisuuksia tulojen hankkimiseen.

JAKOJAKO TEORIASTA KÄYTÄNTÖÖN

JAKOJAKO

PARTURI

JAKOJAKO

Open Doors auttoi köyhyydessä kasvanutta Simonia* ryhtymään yrittäjäksi. ”Oivalsin, että voin nousta köyhyydestä. Sain tarvittavat tiedot, panin toimeksi ja nyt olen parturi. Pystyn elättämään perheeni. Koulutuksen avulla Jumala poisti köyhyydestä kumpuavan häpeän. Nyt minulla on rahaa lasteni koulumaksuihin.”

JAKOJAKO

Simon on menestyvästä liikkeestään ylpeä, sillä se pystyy työllistämään myös muita, joita hän opettaa elämään evankeliumia todeksi. ”Meillä on korkea hygieniataso ja erinomainen asiakaspalvelu. Seuraamme hiusalan muotivirtauksia ja toimimme rehellisesti. Menestyvä liiketoiminta vaatii vastuullisuutta. Ja se on tapa evankelioida. Rohkaisen kaikkia kristittyjä saarnaamaan omalla elämäntavallaan. Jumalan Sana on Elämä.”

JAKOJAKO