Yleinen
30.08.2022

Lotta luottaa Jumalan huolenpitoon

Kerro kuka olet?

Olen Lotta. Jumalan lapsi ja Jeesuksen seuraaja. Vapaa-ajalla vietän aikaa perheen ja ystävien kanssa, liikun luonnossa, neulon sekä luen kirjoja. Tällä hetkellä asustelen Kouvolassa.

Miksi haluat toimia Open Doorsissa?

Olen töissä Valkealan seurakunnassa. Muistaakseni vuonna 2016 Miika Auvinen tuli puhumaan seurakuntamme tilaisuuteen. Miikan puhe kosketti minua. Olin aikaisemminkin kuullut opetusta Jeesuksen seuraajista, joita vainotaan, mutta kyseinen ilta oli erilainen. Sen tilaisuuden jälkeen olen yrittänyt pitää huolta, että seurakunnastamme löytyy Open Doors -lehtiä, vainottujen kristittyjen puolesta rukoillaan sekä toisinaan pidetään Open Doors -ilta.

Mitä vainotut kristityt ovat sinulle opettaneet?

Minusta on ihmeellistä, että tuolla jossain ulkomailla tai täällä kotimaassa on paljon kristittyjä, joita en tunne, mutta Jumala tuntee heistä jokaisen. Ja kerran me kohtaamme Taivaassa. Hyvä lukija, sisar tai veli Kristuksessa, sinä olet Jumalalle rakas. Elämäsi haasteet ja vaikeudet ovat Hänen tiedossaan. Olen oppinut vainotuilta kristityiltä, että meidän tulee olla rohkeita Jeesuksen seuraajia. Itsekin vielä opettelen olemaan rohkea! ”Luota Herraan! Ole luja, pysy rohkeana. Luota Herraan!” Ps. 27:14, Joos. 1:9, Joh. 14:27

Kuka Raamatun henkilö inspiroi sinua juuri nyt?

Joosefin elämä puhuttelee, miten Joosefin veljet kateuden ja vihan vallassa olivat valmiita tappamaan oman veljen. Kamala tilanne kuitenkin kääntyi Joosefin, koko perheen sekä monien muiden ihmisten parhaaksi. ”Joosef sanoi: Minä olen Joosef, teidän veljenne, jonka te myitte Egyptiin. Mutta älkää olko murheissanne älkääkä syyttäkö itseänne siitä, että olette myyneet minut tänne, sillä Jumala lähetti minut teidän edellänne pelastamaan ihmishenkiä.” 1. Moos. 45:4-5. Jumala on Hyvä Jumala, joka voi käyttää elämämme vaikeita tilanteita hyviin asioihin.