Uutiset
12.02.2018

Uganda: Vaimon kieltäytyminen islamista johti perhetragediaan

Uutistoimisto WWM:n lähteiden mukaan muslimimies hyökkäsi viidakkoveitsellä kristityn vaimonsa kimppuun tämän kieltäydyttyä kääntymästä muslimiksi. Samalla kuolivat naisen viikon ikäiset kaksoset.

Regina Navatovu, 35, asui miehensä Asuman Sekidden kanssa Bumogolon kylässä Etelä-Ugandassa. Kun Navatovu tuli raskaaksi, Sekidde väitti, etteivät lapset olleet hänen. Hän syytti vaimoaan uskottomuudesta ja uhkasi vahingoittaa tätä, joten vaimo muutti yli 100 km päähän Kalangalaan.

Kaksoset syntyivät 18.12., ja Navatovu ilmoitti tästä myös miehelleen. Sekidde saapui 22.12. ja hyökkäsi yöllä viidakkoveitsellä vaimonsa ja vauvojen kimppuun.

Naapurit toimittivat äidin ja vauvat paikalliseen sairaalaan. Molemmat lapset kuolivat, toinen verenhukkaan ja toinen alilämpöön, kun tajuton äiti ei pystynyt suojaamaan häntä. Äiti menetti oikean kätensä ja vasemman kätensä sormia.

Tohtori Mark Juuko Masakan sairaalasta kertoi, että Navatovu on edelleen erittäin heikko ja syvästi järkyttynyt. Hän oli pystynyt kertomaan, mitä tapahtui, mutta tarvitsee paljon tukea.

WWM:n paikallislähteiden mukaan Sekidde oli todistettu lasten isäksi, mutta hyökkäyksessä ei ollut kyse siitä, vaan uskonnosta.

Sekidde oli alkanut pian avioitumisen jälkeen painostaa vaimoaan kääntymään muslimiksi, mutta tämä ei suostunut. Raskaus oli vain tekosyy päästä eroon vaimosta. WWM:n lähteiden mukaan kotiväkivalta on viime aikoina yleistynyt kristityn naisen ja muslimimiehen välisissä avioliitoissa.

Sekidde on pidätetty ja häntä vastaan on nostettu syyte. Hänen väitetään sanoneen, että oli hautonut iskua tuntikausia. Tarkoitus oli katkaista vaimon molemmat kädet, jotta tämä saisi kunnon opetuksen.

Open Doorsin World Watch 2018 -listauksen mukaan Uganda on hyvin lähellä niitä 50 kärkimaata, joissa kristityt kokevat vakavinta vainoa. Radikaalin islamin voimistuminen on lisännyt suvaitsemattomuutta ja kristittyjen vainon uhkaa.

Lähde: World Watch Monitor