Positiiviset
18.04.2018

Trinityn ja Alvaron perheet uskovat lastensa paranemiseen

Alvaro Sinaga (5,5) ja Trinity Hutahaean (5) loukkaantuivat Indonesian Itä-Borneossa, Samarindan kaupungissa 13.11.2016, kun terroristi heitti petroolipommin kirkon puistoon, jossa lapset leikkivät odottaessaan vanhempiaan sunnuntain jumalanpalveluksesta. Yksi uhreista, Intan Banjarnahor (2), kuoli päivän kuluttua pommi-iskusta. Anita Sihotang (2) loukkaantui iskussa lievimmin.

Lasten toipuminen on nyt edennyt. Trinity palasi helmikuussa Kiinasta, jossa hänen toinen hoitojaksonsa saatiin päätökseen. Maaliskuussa tyttö lähti jo uudelle hoitojaksolle Kiinaan. ”Ylistys Jumalalle hänen paranemisensa etenemisestä, se on Jumalan armoa”, sanoi Trinityn isä.

Trinityn perhe lähetti maaliskuussa Open Doorsille lyhyitä videoklippejä, joissa nyt 5-vuotias Trinity teeskentelee soittavansa kitaraa ja laulaa ”Olen iloinen saadessani olla Jumalan lapsi”. Videoilta voi havaita, että hänen vasen kätensä on parantunut huomattavasti siitä, miltä se näytti vuoden takaisessa Open Doorsin julkaisemassa kuvaraportissa.

Alvarolle (5,5) etsitään tällä hetkellä edistyneempää hoitoa Malesiasta, koska hänen paranemisensa on edennyt hitaasti Samarindassa.

”Jumala ei koskaan lakkaa osoittamassa rakkauttaan meille. Hän on tuonut monia hyviä ihmisiä huolehtimaan meistä täällä. Open Doorsin henkilökunta vieraili luonamme, kun tunsimme olomme yksinäisiksi. He rukoilivat puolestamme ja jatkavat edelleen päivittäisen vointimme tarkistamista”, sanoo Novita Sagala, Alvaron äiti.

Open Doors otti yhteyttä siihen yhteisöön, josta Alvaron isä oli kotoisin ja nämä ihmiset vierailivat Alvaron perheen luona. Perhe rohkaistui vierailusta kovasti. Toinen ryhmä puolestaan tarjosi perheelle majapaikan Alvaron sairaalahoitojakson aikana.

Maaliskuussa Indonesian Open Doorsin henkilökunta vieraili jälleen Alvaron perheen luona ja antoi Alvarolle Samarindan lapsille suunnatun kirjoituskampanjan kautta saatuja kortteja. He kertoivat hänelle, että kortit olivat kanadalaisilta lapsilta. ”Missä on Kanada”, Alvaro kysyi ja katsoi isäänsä. Hänen isänsä lupasi näyttää pojalle Kanadan myöhemmin kartalta ja kiitti Open Doorsia kaikesta perheen saamasta avusta.

Alvaron isä Hotdiman Sinaga uskoo nyt poikansa kuntoutumiseen: ” Uskon, että hän tulee kuntoon. Jumalan Sana sanoo, ettei Hän koskaan koettele minua ylitse kestokykyni. Hänen lupauksistaan on tullut minun voimavarani. Alvaro on ainoa lapseni ja minun täytyy olla vahva.”

Alvaron äiti puolestaan saa voimaa poikansa rohkeudesta: ” Se auttaa minua jaksamaan, kun näen Alvaron menevän niin rohkeasti kaikkiin hoitoihin. Ja Jumala on antanut minulle kaikkein suurimman tehtävän: kasvattaa hänet”.

Iskusta toipuvat lapset ja heidän perheensä tarvitsevat edelleen rukousta henkisen ja fyysisen paranemisensa puolesta. Heille voi myös vielä huhtikuun ajan lähettää kortteja Open Doorsin kirjoituskampanjan kautta.

Lue tästä Trinitysta aiemmin kirjoitettu uutinen.