Uutiset
26.03.2020

”Sanoin edelleen olevani muslimi, mutta olin tuohtunut Jumalaan. Tiesin, että Jumala on olemassa, mutta en pitänyt hänestä.”

”Islaminuskoinen ei koskaan voi olla varma taivaspaikasta. Jeesus kuitenkin sanoo: ’Usko minuun, ja pääset taivaaseen.’ Se on todella koskettavaa,” Issam sanoo.

Laiha, nelikymppinen mies nimeltään Issam asuu Pohjois-Afrikassa. Hän on turvassa ainoastaan kirkossa. Silti hän tuntee olevansa aina turvassa Jeesuksen kanssa. Issam kasvoi islaminuskoisessa perheessä. Jo 7-vuotiaana hän alkoi käydä säännöllisesti moskeijassa. Vanhempi mies naapurustosta alkoi opettaa kulmakunnan pojille uskossa kasvamista.

Jos jumala lähettää minulle Koraanissa sanoman, jota ei voi ymmärtää, miksi hän lähettää sen ylipäätään?

Kuka vastaisi kysymyksiini islamista?

Kun Issam kasvoi, hän alkoi kysellä syvällisempiä kysymyksiä uskoon liittyen. Poikia opettava mies sanoi kuitenkin usein: et ole vielä tarpeeksi vanha ymmärtääksesi näitä asioita. Myöhemmin Issam huomasi, että mies peitteli asioita, erityisesti eettisesti arveluttavia kohtia islamilaisessa ajattelussa. Issam ajautuikin kauemmas vanhempiensa uskosta. ”Sanoin edelleen olevani muslimi, mutta olin tuohtunut Jumalaan. Tiesin, että Jumala on olemassa, mutta en pitänyt hänestä.”

Tiesin, että Jumala on olemassa, mutta en pitänyt hänestä.

Kohti Kristusta

Issamin elämään muutos tuli seuraavalla tavalla. Hänen isällään oli erään kerran korjaustyömaa katolisessa kirkossa. Isä toi kotiin Uuden Testamentin ja näytti sitä Issamille. ”Kirja kiehtoi minua ja aloin lukea sitä”, Issam kertoo. ”Olin aina tiennyt, että vanhempieni uskonnossa on tiukat säännöt, mutta nyt huomasin, että Jeesus on vielä tiukempi! Raamattu kieltää jopa himoitsevan katseen toiseen ihmiseen. Kavereillekin kerroin, että vaikka Jeesuksella on mahtavia ideoita, kukaan ei pysty niitä noudattamaan.”

Kuka Jeesus oikein on?

Issam kertoo olleensa alkujaan Johannes Kastaja -fani. Jeesus oli hänelle lähinnä isoveli. Kerran Issam tapasi kahvilassa ulkomaalaisen miehen. Heidän keskustelunsa olivat mielenkiintoisia ja mies kutsui Issamin kirkkoon. Siellä mies esitteli hänet muille, ja tähän päivään saakka Issam on jatkanut kirkossa käymistä. Jeesuksen olemus Jumalan Poikana oli pitkä oivallusten tie, mutta Issam löysi pelastuksen ja todisteet sukellettuaan Raamatun teksteihin. Jeesuksen kasteen hetkellä Isä ilmaisi onnellisuutensa pojastaan ja Pyhä Henki laskeutui Jeesuksen päälle. ”Jeesus on todellakin paljon enemmän kuin ihminen”, Issam sanoo.

Issam sanoo: ”Olin hieman hullu ja kerroin heti kääntymisestäni avoimesti kaikille. Olin jopa niin avoin, että ihmiset eivät pitkään aikaan ottaneet minua tosissaan. Vasta kahden vuoden jälkeen pääsin aivan toden teolla puhumaan veljeni kanssa uskostani. Hän sanoi, että ei tapa minua, vaikka islamilaisen lain mukaan hänen pitäisi se tehdä. Hän ei kuitenkaan kosta kuolemaani, jos joku muu minut tappaa. Surullista kyllä, minulla ei enää ole perhettä, joka suojelisi minua. Olen siis turvassa vain kirkossa.”

Olin hieman hullu ja kerroin heti kääntymisestäni avoimesti kaikille. Olin jopa niin avoin, että ihmiset eivät pitkään aikaan ottaneet minua tosissaan.