Some
03.06.2024

Rukouspyyntö: väkivalta kristittyä perhettä kohtaan leimahti Pakistanissa

Kentältä pyydetään rukousta Pakistanin Sargodhan kaupungissa kärjistyvän tilanteen puolesta. Lauantaina väkijoukot hyökkäsivät 63-vuotiaan kristityn miehen, Nazir Masihin ja hänen perheensä kimppuun.

He syyttivät Nazir Masihia jumalanpilkasta. Uutislähteiden mukaan hänen kotiinsa lavastettiin poltettuja Koraanin jäännöksiä, koska ääriliikkeet pitävät häntä uhkana. Hänellä on menestyksekäs kenkäliiketoiminta, joka työllistää yhteisön kristittyjä.

Raivostunut väkijoukko löi Naziria kepeillä ja tangoilla, ja toiset heittelivät häntä kivillä jättäen hänet kriittiseen tilaan. Nyt Nazir on sairaalassa ja hänen selviytymismahdollisuutensa ovat vähäiset. Myös hänen kotinsa ja liiketoimintansa tuhottiin.

Rukoillaan:

🙏Rukoile Nazirin paranemista. Poliisi pidätti kaikki hänen perheenjäsenensä, eikä kukaan ole hänen kanssaan sairaalassa. Kukaan ei tiedä, millaista hoitoa hän saa.

🙏Rukoile Nazirin perheen puolesta. He ovat tällä hetkellä poliisin pidättäminä. Kirkon johtajilla on vaikeuksia turvata heidän turvallisuuttaan. Kun Pakistanissa nostetaan syyte jumalanpilkasta, neuvottelut poliisin kanssa ja väkijoukkojen hallinta muuttuvat äärimmäisen haastaviksi. Usein maan jumalanpilkkalain nojalla syytetään ylimalkaisesti kristittyjä, joita muslimikulttuurissa kohdellaan toisen luokan kansalaisina.

🙏Rukoile Sargodhassa ja ympäröivissä kaupungeissa kehittyvän tilanteen puolesta. Kristityt ovat nyt haavoittuvassa asemassa, eivätkä pysty käymään koulussa tai töissä. Sargodha on yksi maan polttavista pisteistä ja erittäin epävakaa paikka kristityille.

Pakistan