Uutiset
26.06.2024

Pilkasta huolimatta Heshan päätti olla siunaus työpaikallaan

Kun srilankalaisen Heshanin* vaimo parani rukouksen myötä, päätti pariskunta seurata Jeesusta. Uskonsa vuoksi Heshan joutui kuitenkin työpaikallaan pilkan kohteeksi. Siitä huolimatta hän käytti jokaisen mahdollisuuden osoittaakseen Jumalan rakkautta työtovereilleen. Ennen pitkää se tuotti tulosta.

Srilankalainen Heshan ja hänen vaimonsa uskoivat monenlaisiin henkimaailman voimiin. Kun vaimo sairastui, pariskunta etsi parannuskeinoa noitatohtoreilta. Siitä ei kuitenkaan ollut apua.

Viimeisenä keinonaan he menivät tapaamaan paikallista pastoria nähdäkseen, voisiko hän auttaa vaimon tervehtymisessä. Pastori rukoili heidän puolestaan, ja pariskunnan suureksi yllätykseksi vaimo parantui. Koettuaan Jumalan puuttuneen tilanteeseen he päättivät seurata Jeesusta.

Heshan työskenteli myyjänä kenkäkaupassa. Kun esimies kuuli Heshanin kääntymyksestä, hänen asenteensa Heshania kohtaan muuttui. Esimies sanoi usein: ”Jeesusko sinusta huolehti tähän asti?” tai ”Kuinka voit hylätä buddhalaisuuden näin nopeasti!”

”Jeesusko sinusta huolehti tähän asti?”

Heshanin esimies

Myös työkaverit alkoivat pilkata Heshania hänen uskonsa vuoksi. Se ei kuitenkaan horjuttanut Heshanin uskoa, koska hän oli kohdannut todellisen Jumalan. Kaikki kokemansa ahdistuksen tai hylkäämisen hetket hän käytti mahdollisuutena jakaa evankeliumia työkavereilleen ja esimiehelleen.

Mutta vaikka hän yritti osoittaa Jumalan rakkautta työkavereilleen, asiat menivät vain huonompaan suuntaan.

”Esimieheni antoi minulle enemmän töitä kuin pystyin hoitamaan, ja hän nuhteli minua jatkuvasti. Minun käskettiin myös työskennellä sunnuntaisin sekä kaikkina pyhäpäivinä”, Heshan sanoo.

Työ vei suurimman osan hänen voimistaan, ja pian hän uupui eikä enää kestänyt työpaikalla saamaansa kohtelua.

”Minulla ei ollut enää mahdollisuutta viettää aikaa Herrani kanssa, joten päätin irtisanoa itseni”, Heshan sanoo.

Pilkka vaihtui kunnioitukseen

Heshanilla oli vaikeuksia jätettyään työpaikkansa. Hänen oli työskenneltävä päivätyöläisenä eri työmailla, mutta hänellä oli rauha sydämessään. Hänellä oli aikaa yhdessäoloon Jumalan kanssa sekä mahdollisuuksia auttaa seurakuntansa palvelutehtävissä.

Neljä kuukautta irtisanoutumisensa jälkeen Heshan sai yllätyksekseen puhelun kenkäkaupan esimieheltä. Tämä pyysi häntä palaamaan takaisin. Useat muutkin työntekijät olivat lähteneet, ja kauppa kävi huonommin.

Heshan suostui palaamaan vain sillä ehdolla, että hän saisi kaikki yleiset pyhäpäivät sekä lauantait vapaaksi, jotta hän voisi osallistua seurakunnan palvelutehtäviin.

”Äskettäin minun piti päästä kiireellisesti rukoustilaisuuteen, ja esimieheni antoi minulle vapaata ilman epäröintiä.”

Heshan

Esimies suostui hänen ehtoihinsa, ja kaikki meni hyvin jonkin aikaa. Sitten muut työntekijät alkoivat kuitenkin vähitellen taas pilkata Jumalaa Heshanin kuullen.

Heshan ei kuitenkaan järkyttynyt kuulemastaan. Hän oli päättänyt olla siunaus kenkäkaupalle ja työkavereilleen. Aina kun hänellä oli aikaa ja tilaisuus, hän jakoi evankeliumia asiakkaille, jotka vierailivat kaupassa.

”Esimieheni ja työtoverini näkivät muutoksen elämässäni kristityksi tullessani. Vaikka he eivät olekaan samaa mieltä uskonnollisista näkemyksistäni, he näyttävät nyt kunnioittavan minua. Äskettäin minun piti päästä kiireellisesti rukoustilaisuuteen, ja esimieheni antoi minulle vapaata ilman epäröintiä”, Heshan kertoo.

Kurssi motivoi jakamaan evankeliumia

Vaikka Heshanin työaikataulu on tiukka, hän löytää aikaa palvella Herraa. ”Minä johdan kotiseurakuntaa lauantai-iltaisin”, Heshan kertoo.

Vuonna 2023 Heshan osallistui Open Doorsin kumppaneiden järjestämälle kestävän seurakunnan perustamisen kurssille. Se vahvisti häntä uskossaan ja motivoi jakamaan evankeliumia.

”Koulutuksessa opimme, miten Paavali jakoi rohkeasti evankeliumia, vaikka hän kohtasi vainoa. Se motivoi minua rohkeasti jakamaan Hyvää Sanomaa, vaikka kohtaisinkin ongelmia työssäni”, Heshan sanoo.

”Paavali jakoi rohkeasti evankeliumia, vaikka hän kohtasi vainoa. Se motivoi minua rohkeasti jakamaan Hyvää Sanomaa, vaikka kohtaisinkin ongelmia työssäni.”

Heshan

Open Doorsin kumppanit ovat työskennelleet useiden vuosien ajan Heshanin pastorin kanssa vahvistaakseen hänen uskoviaan Vahvana läpi myrskyn -koulutuksen ja toimeentulohankkeiden kautta. Tämä seurakunta on toivoa tuova valo vihamielisellä alueella, johon kuuluu paljon Heshanin kaltaisia uskovia. Täällä he oppivat, mitä Jeesuksen seuraaminen tarkoittaa.

Open Doorsin kumppanit ovat olleet tämän seurakunnan tukena vaikeina aikoina. Tukemme auttaa tällaisia seurakuntia Sri Lankassa kasvamaan ja menestymään omilla paikkakunnillaan.

Rukoile

  • Rukoile Heshanin työkavereiden puolesta, että heidän sydämensä avautuvat evankeliumille.
  • Rukoile, että yhä useammat ihmiset tulisivat uskoon Heshanin palvelutyön kautta.
  • Rukoile Heshanin kaltaisten uskovien puolesta, joiden toimeentulo on heidän uskoaan vastustavien henkilöiden käsissä. Rukoile Jumalan huolenpitoa niille, jotka ovat menettäneet työnsä, ja muille, jotka kokevat hylkäämistä ja nöyryytystä joka päivä.
  • Rukoile myös, että vainoalueiden uskovat löytäisivät keinoja olla omavaraisia niin, että he voivat elää pelkäämättä toimeentulonsa menettämistä.
  • Rukoile OD:n paikallisten kumppaneiden puolesta Sri Lankassa. He työskentelevät väsymättä vahvistaakseen seurakuntaa erilaisilla strategisilla projekteilla. Rukoile viisautta, johdatusta ja suojelusta, kun he palvelevat Jumalaa Sri Lankassa.

* Nimi muutettu turvallisuussyistä.

Kuuntele podcast