Lehdet
01.03.2022

Paljon enemmän kuin pelkkä kortti

Kun pyysimme eri maiden kristittyjä lähettämään rohkaisun sanoja iranilaiselle Taherille*, vastausten tulva oli valtava! Teidän osoittamanne tuki kosketti hänen sydäntään ja vahvisti hänen uskoaan.

Kortteja saapui kasoittain eri puolilta maailmaa, ja jokainen niistä oli täynnä käsin kirjoitettuja rakkauden ja huolenpidon sanoja. Taherin silmät täyttyivät kyynelistä hänen lukiessaan niitä. ”Tajusin ensimmäistä kertaa kuuluvani maailmanlaajuiseen seurakuntaan”, hän sanoi.

Saatat muistaa Taherin tarinan. Iranin poliisi pidätti hänet etsiessään kotiratsiassa todisteita siitä, että hän on kristitty. Taheria kuulusteltiin tuntikausia. Hänelle annettiin kynä ja paperia, johon häntä vaadittiin kirjoittamaan tuntemiensa kristittyjen nimet. Paperille ei ilmestynyt yhtään nimeä. Lopulta Taher vapautettiin ja hänet velvoitettiin lopettamaan evankeliointi.

”Rukoilen jokaisen kortin lähettäjän puolesta.”

Taher kuitenkin rakastaa Jeesusta – eikä voinut vaieta uskostaan. Tilanne muuttui niin vaaralliseksi, että Taher perheineen joutui lähtemään Iranista. He asuvat nyt pakolaisina Turkissa.
Työntekijämme tapasivat hänet siellä ja veivät mukanaan kristittyjen sisarien ja veljien lähettämiä posti­kortteja. Taher ja hänen perheensä hämmentyivät. ”Ajattelin aina, ettei meitä kukaan mieti eikä muista”, kertoi Taher. ”Mutta nämä kortit osoittavat meille, että valtavan monet ihmiset rukoilevat puolestamme.”

Taher jatkoi: “Iranin kristittyinä olemme tottuneet elämään eristyksissä. Pakomme jälkeen tunsin olevani kuin hylätty sotilas, mutta nyt en voisi olla kiitollisempi. Rukoilen jokaisen kortin lähettäjän puolesta.”

Taher lukemassa kirjeitä tukijoilta
Taher liikuttui kyyneliin lukiessaan maailmanlaajuisen seurakuntaperheensä lähettämiä rukouksia ja rohkaisuviestejä.

”Tajusin ensimmäistä kertaa kuuluvani maailmanlaajuiseen seurakuntaan.”

Muslimitaustaisiin uskoviin kohdistuu kaikkialla Lähi-­idässä kovaa painetta. Torjunta, väkivalta ja vangitseminen uhkaavat kääntyneitä jatkuvasti. Uusimman World Watch List -raportin 9. sijalla oleva Iran on kristityille yksi maailman pahimmista paikoista. Poliisin ja viranomaisten ohella kristittyjä vainoavat heidän omat perheensä.

Se, että sitoudut Taherin kaltaisten ihmisen tukemiseen, on todella tärkeää. He saavat kokea, etteivät ole yksin ja muiden osoittama myötätunto antaa heille rohkeutta.

*Nimet muutettu turvallisuussyistä.

Voit seistä vainottujen kristittyjen rinnalla

Lähetä rukous- tai tukiviesti vaikka heti. Joku voi tarvita juuri sinun viestiäsi!

Osoitteesta opendoors.fi/kirjoituskampanja löydät tiedot tämänhetkisistä kirjoituskampanjoista ja toimintaohjeet.

Rukoillaan yhdessä Taherin ja hänen perheensä puolesta:

Rakas Jeesus, kiitämme Taherin horjumattomasta uskosta Sinuun. Kiitos, että annoit hänelle voimaa kestää kuulustelut ja vaikean ajan vankeudessa. Suo, että kristittyjen maailmanlaajuisen perheen lähettämät viestit valavat häneen rohkeutta! Täytä hänet luottamuksella ja uskolla tulevaisuuteen.

Kuuntele podcast

Katso video

YouTube video