Uutiset
07.06.2023

”Kyläläisiä käskettiin eristämään kristityt” – pastori Ruslan painostuksesta Keski-Aasiassa

Keski-Aasiassa Ruslanin* kaltaiset kirkon johtajat asettuvat vainolle alttiiksi aina avatessaan kotinsa ovet. Kerroimme hänestä viime vuoden toukokuussa. Jokin aika sitten Open Doorsin työntekijät vierailivat pastori Ruslanin luona rukoillakseen hänen puolestaan ja nähdäkseen, miten hän voi.

Ruslan on palvellut seurakunnan johtajana jo 16 vuoden ajan. Hän kertoi nykytilanteestaan seuraavasti:

”Kiitos, että tulitte uudestaan! Olen hyvin kiitollinen Open Doorsin rukoustuesta. On rohkaisevaa kuulla, että en ole yksin. Rukouksen kautta koen yhteyttä monien uskovien kanssa eri puolilta maailmaa.

Mies istuu penkilla ja katsoo puistoon kamerasta poispain
Kristityt kohtaavat Keski-Aasiassa hylkäämistä, rangaistuksia, väkivaltaa ja jopa kuoleman. Uskoontulostaan lähtien Ruslan* (kuvassa) on ollut vuosien ajan vainon kohteena.

Seurakunnassamme on vielä vainoa. Äskettäin siskokset Jena* ja Relinda* elivät vaikeita aikoja. He asuvat tässä lähellä pienessä kylässä. Vaino alkoi, kun kyläläiset huomasivat, että he uskovat Jeesukseen. Koska Relinda on naimisissa uskovan kanssa, he jollain lailla pysyvät uskon tiellä, mutta kohtaavat paljon painostusta.

Sosiaalisessa mediassa seurakuntalaisistani levitetään jatkuvasti valheellisia tietoja, ja osa kyläläisistä usuttaa muita heittämään heidät ulos kylästä.

Ruslan*

Muita kyläläisiä on kielletty kommunikoimasta heidän kanssaan. Heidän talonsa on uhattu polttaa. Uskon, etteivät he pysy siellä kovin kauaa, vaan joutuvat lähtemään kylästään.

Sosiaalisessa mediassa heistä levitetään jatkuvasti valheellisia tietoja, ja osa kyläläisistä usuttaa muita heittämään heidät ulos kylästä. Heidät nähdään kylän häpeänä.

Open Doorsin tukemana saatoin auttaa perhettä siirtymään joksikin aikaa kaupunkiin. Nyt heidän on toivuttava tästä kokemuksesta terapian ja raamatunopetuksen avulla.

Se, mitä teette Open Doorsissa, on tärkeää. Ette ole tavallisia ihmisiä, vaan rukousvastaus Jumalalta. Tiedämme, ettemme ole yksin, vaan osa suurta Jumalan perhettä. [Ja mitä perhe tekee?] Vaikeimpina hetkinä he tulevat tukemaan sinua.”

*Nimet muutettu turvallisuussyistä.