Pääsiäissafari

Kun muistelet Herramme kuolemaa ja ylösnousemusta tänä pääsiäisenä, muista myös vainottuja sisariasi ja veljiäsi Saharan eteläpuolisessa Afrikassa

ETIOPIA

Nämä etiopialaiset kasvatettiin kunnioittamaan alueen vanhoja perinteitä ‒ mutta sitten evankeliumin valo saavutti heidät. Nyt he kokoontuvat pitkänäperjantaina palvelemaan Jeesusta salaa.

 

Etiopialaiset kristityt kokoontuvat pääsiäisjumalanpalveluksen viettoon

He laulavat: ”Me julistamme Kristuksen kuolemaa, me julistamme Hänen ylösnousemustaan”.

Tämä vanha, kallisarvoinen totuus on käynyt uskoville kalliiksi. Heidän rakkaimpansa ja yhteisönsä eivät voi hyväksyä isien perinteiden hylkäämistä, vaan torjuvat heidät keskuudestaan.

KONGON DEMOKRAATTINEN TASAVALTA

Oicha sijaitsee noin 30 km päässä Benistä levottomassa Pohjois-Kivun maakunnassa Kongon Demokraattisessa Tasavallassa. Alueen väkimäärä on kasvanut viime vuosina valtavasti, kun tuhannet lähiseutujen asukkaat ovat hakeneet turvaa radikaali-islamistisen ADF:n (Allied Democratic Forces) jatkuvilta hyökkäyksiltä.

Kovin turvallinen pakopaikka tämäkään ei tosin ole. Epävarmuus jatkuu, ja täältäkin on siepattu ihmisiä. Pelko ja jännitys vallitsevat kaikkialla.

 

Yosefi lukee Johanneksen evankeliumin luvusta 21 jakeet 1-8

 

Siksi pääsiäisen jumalanpalvelus Oichassa alkaa aamulla klo 7:15 ja kestää vain 35 minuuttia – toisin kuin normaaliolosuhteissa, joissa messua vietetään tuntikausia. Pastori Yofesi aloittaa messun sanoen: ”Tulkaa pian, jotta voimme muistaa Herraamme ja Vapahtajaamme Jeesusta Kristusta”.

NIGERIA

Adamu (30) kuuluu fulaniheimoon, jossa lähes kaikki ovat muslimeja. Hänet kasvatettiin halveksimaan kristittyjä, mutta Kristus voitti hänet puolelleen, sillä Adamun tuntemat kristityt eivät koskaan vastanneet provokaatioihin pahalla ja olivat aina valmiita auttamaan tarvitsevia. Tunnustaessaan Kristuksen hän joutui piiloutumaan perheeltään.

Adamun kerrottua, ettei ollut enää muslimi, perhe hylkäsi hänet ja alkoi suunnitella, miten pääsisi eroon hänestä.

 

Adamu vietti viime pääsiäisen siepattuna kieltäydyttyään palaamasta takaisin Islamiinuskoon.

 

”Eräänä päivänä veljeni pyysi minua lähtemään hänen ja muutamien ystävien kanssa toiselle maatilalle. Matkalla hänet muka kutsuttiin muualle, ja näin syntyi mahdollisuus siepata minut. Silmäni ja käteni sidottiin ja minut pantiin auton tavaratilaan. Minua pidettiin jossain syvällä pensaikossa 2 viikkoa lähes ilman ruokaa, kun minua yritettiin pakottaa palaamaan islamiin. Kieltäydyin.”

”Pääsiäissunnuntaina he kysyivät vielä kerran, kieltäisinkö Kristuksen, mutta sanoin, etten koskaan tekisi sitä.”

”Kun muut juhlivat pääsiäistä, olin sieppaajieni kanssa pusikossa. Koko sen ajan minua lohdutti Raamatunkohta, jossa kerrotaan, että meitä tullaan vihaamaan ja vainoamaan Hänen nimensä tähden.”

”Minusta on etuoikeus, että olen saanut kärsiä uskoni vuoksi. Olen antanut vainoojilleni anteeksi, mutta rukoilen, etteivät he löydä rauhaa ennen kuin kääntyvät Kristuksen luo.”

KENIA

Tämä kuva on kenialaisesta pääsiäisjumalanpalveluksesta. Se kuvaa Open Doorsin näkyä vainotusta kirkosta Saharan eteläpuolisessa Afrikassa…

… olla joustava, neuvokas ja vaikutusvaltainen yhteen liittyneiden, uskollisten uskovien yhteisö, joka vaikuttaa ympärillään oleviin yhteisöihin todistamalla Jeesuksen Kristuksen rakkaudesta ja evankeliumista.

Pääsiäisen kastekokous Keniassa.

NIGER

Nigeriläinen Maimouna on esimerkki siitä, ettei pääsiäinen suinkaan ole itsestään selvä asia. Hän seisoo kirkon ovella Etelä-Nigerissä ja kertoo, ettei hänen lapsuudessaan juhlittu pääsiäistä. Nyt hän on yksi seurakunnan johtajista.

 

Maoimouna istumassa seurakuntansa oviaukossa Etelä-Nigerissä.

 

Entisenä muslimina hän tutustui vapauteen Kristuksessa vasta aikuisena. Hän etsii sanoja, jotka parhaiten kuvaisivat hänen kiitollisuuttaan siitä, että on pelastunut pimeydestä valoon.

”Olen niin kiitollinen pääsiäisestä, kun muistamme, miten Jeesus antoi kalliin verensä ristillä meidän puolestamme. Pyhä Jumala lähetti armossaan ainoan Poikansa maailmaan, Hän kärsi ristillä ja vuodatti verensä vuoksemme.

”En tiedä, miten pukisin sanoiksi iloni ja riemuni pelastuksesta! Kunnia olkoon Jumalalle korkeuksissa. Aamen! Aamen!”

KIITOS!

Sinun tukesi avulla Open Doors on yhdessä paikalliskirkkojen kanssa voinut toimittaa kaivattuja Raamattuja ja toteuttaa sosiaali- ja talousprojekteja. Riisiä, papuja, suolaa, palmuöljyä, saippuaa ja vaatteita on viety sinne, missä niitä tarvitaan eniten. Kirkkojen johtajia on varustettu opettamaan uusia uskovia. Eräs apua saaneista totesi näin:

”Suuri kiitos tuesta. Siunatkoon ja palkitkoon Jumala teitä runsaasti, jotta voitte jakaa siunausta myös toisille kärsiville.”

Rukoillaan, että työmme johdattaisi yhä uusia ihmisiä Kristuksen luo ja että he saisivat apua ja opetusta, jotta pysyisivät lujina uskossaan vainosta huolimatta.