Uutiset
20.04.2022

Pääsiäisen pommi-iskun uhri iloitsee avioliitosta – uudet iskut uhkaavat

Kolme vuotta sitten Rebekah sai pahoja palovammoja ja menetti kolme lähiomaista, kun itsemurhapommittajat iskivät hänen kirkkoonsa pääsiäissunnuntaina Sri Lankassa. Nyt hän juhlii avioliiton solmimista. Rebekahin tarina on voimallinen osoitus siitä, miten Jumala haluaa synnyttää toivoa tuhkasta, mutta se muistuttaa myös vainottuihin kristittyihin kohdistuvasta vaarasta pääsiäisenä. Rukoile heille suojelusta.

Pääsiäissunnuntai vuonna 2019 muuttui Sri Lankassa juhlasta hävitykseksi, kun kuuden pommi-iskun kohteista kolme oli kirkkoja (muut olivat hotelleja). Lähes samanaikaisissa iskuissa kuoli yli 250 ihmistä ja loukkaantui vielä tätä enemmän.

Kärsimyksen keskellä voimaa Jeesukselta

Rebekah oli kirkossa Batticaloan kaupungissa maan itärannikolla, kun sinne hyökättiin. Hänen sisarensa, lankonsa ja sisarenpoikansa kuolivat, ja hän sai itse kolmannen asteen palovammoja. Sillä on ollut vakavia seurauksia henkisesti ja fyysisesti. Rebekah oli teho-osastolla useita viikkoja ja on joutunut käymään läpi monia leikkauksia.

Kun Rebekah pääsi sairaalasta, hän alkoi auttaa orvoksi jääneen sisarentyttärensä ja -poikansa hoitamisessa surren samaan aikaan rakkaittensa menettämistä. Rebekah kertoi Open Doorsin paikallisille kumppaneille, että hänen oli vaikea viettää juhlia kuten joulua tai syntymäpäiviä, koska tuska oli niin musertava.

Kun paikalliset kumppanit ovat pitäneet yhteyttä Rebekahiin ja hänen perheeseensä tuen antamiseksi, he ovat huomanneet, kuinka Jumala ei ole vain tuonut parantumista vaan auttanut Rebekahia myös muuttumaan hyvin voimakkaaksi ja rohkeaksi naiseksi. Se on osoitus siitä, miten Rebekah on turvautunut Jeesukseen kärsimyksensä aikana. ”Sydämeni on niin täynnä rauhaa”, Rebekah kuvasi haastattelussa kaksi vuotta sitten. ”Tiedän, että Jumala kääntää kaiken parhaaksemme, koska olen kokenut sen elämässäni.”

Srilankalainen hääpari
Rebekah ja hänen tuore aviomiehensä.

Avioliitto ja uusi alku

Nyt Rebekah on saanut kokea avioliiton ilon ja jännityksen. Se muistuttaa kauniisti siitä, miten Jumala voi tuoda toivoa tuhkasta – niin kuin Hän teki ensimmäisenä pääsiäissunnuntaina yli 2 000 vuotta sitten.

Rebekahin aviomies on pastorin poika. He aloittavat yhteisen elämänsä Jaffnan kaupungissa maan pohjoisosassa. Se on uusi alku Rebekahille, joka on syvästi kiitollinen siitä, miten kristittyjen perhe ympäri maailmaa on auttanut häntä rukouksin ja käytännöllisillä tavoilla kolmen viime vuoden aikana. ”Olemme voineet olla kestäviä uskossamme teidän rukoustenne seurauksena”, hän sanoo.

Rebekah tarvitsee vielä lisää leikkauksia. Muutto Jaffnaan merkitsee myös eroa Batticoloassa olevasta perheestä, joka tulee kaipaamaan kovasti hänen läsnäoloaan ja tukeaan. Rukoilkaa edelleen Rebekahin, hänen miehensä ja perheen puolesta muutoksen aikana ja parantumisen jatkumista.

Uhka kasvaa pääsiäisenä

Sri Lankan pääsiäissunnuntain pommitusten aiheuttama kärsimys heijastaa korostunutta vaaraa, joka uhkaa miljoonia kristittyjä ympäri maailmaa pääsiäisviikon aikana. Viime vuonna itsemurhapommittajat kohdistivat iskun palmusunnuntain jumalanpalveluksesta palaaviin kristittyihin Indonesiassa. Pääsiäisajan iskuja on ollut myös Pakistanissa vuonna 2016 ja Egyptissä palmusunnuntaina 2017.

Uhka merkitsee sitä, että monilla alueilla kristityt osallistuvat pääsiäisen tilaisuuksiin ja juhlimiseen peläten mahdollista kostoiskua. Siitä huolimatta kristityt sisaremme ja veljemme uskaltavat kokoontua, koska he eivät halua menettää kallisarvoista mahdollisuutta kerääntyä muistamaan Jeesuksen kuolemaa ja ylösnousemusta ja sen merkitystä heille. Rukoilkaa vainottujen kristittyjen puolesta tällä viikolla.

Pääsiäisrukous vainottujen puolesta

Herra Jeesus, rukoilemme kaikkien niiden puolesta ympäri maailmaa, jotka juhlivat ylösnousemustasi tänään. Rukoilemme niiden puolesta, jotka elävät edelleen kuoleman varjossa: niiden, jotka ovat musertuneet menetyksistä ja järkyttyneet väkivallasta, ja niiden, jotka kulkevat tänään pelon ja hämmennyksen tietä.

Anna ylösnousseen läsnäolosi matkata heidän kanssaan ja lohduttaa heitä, samalla tavalla kuin kuljit ensimmäisten seuraajiesi kanssa tietä pitkin. Rukoilemme kaikkien niiden puolesta, jotka tuntevat levottomuutta kokoontumisesta yhteen, ja niiden puolesta, jotka asuvat paikoissa, joissa seuraajiasi vihataan ja halveksitaan. Ole heidän luonaan tänään, kuten ilmestyessäsi huoneeseen, jossa opetuslapsesi olivat koolla. Suojele heitä, pyydämme.

Rukoilemme kaikkien meidän puolesta, jotka juhlimme ylösnousemustasi tänään. Täytä meidät ilolla ja toivolla. Anna ylösnousemuksesi voiman täyttää kirkkosi tänä pääsiäisenä. Tiedämme, ettei mikään hauta voinut pidättää sinua ja ettei mikään kivi ole niin painava, ettei voimasi voisi vierittää sitä pois.

Aamen.

Kuuntele podcast

Katso video