Lehdet
31.12.2021

Pääkirjoitus: Astu lähimmäisen kenkiin

Olet kutsunut ystäviä raamattupiiriin kotiisi. Luette Raamattua, keskustelette, laulatte, rukoilette, syötte yhdessä ja vaihdatte kuulumisia. Yllättäen vihainen naapuri hakkaa oveesi ja uhkaa pahoinpidellä sinut.

Hän on raivoissaan siitä, että kokoonnutte yhteen. Naapurin perässä paikalle saapuvat naapurin hälyttämät poliisit. Pian sinut on kovin ottein viety paikalliselle poliisiasemalle kuulusteltavaksi. Ryhmä poliiseja tivaa, mikä kokoontumisen tarkoitus on. Kuka on toiminnan takana? Miksi kokoonnutte yhteen? Sinua syytetään ”laittomuuden harjoittamisesta”, ”ei-islamilaisen toiminnan harjoittamisesta luvattomassa paikassa” sekä ”laittoman aseettoman kokoontumisen koollekutsumisesta”. Yrität selittää raamattupiirin ideaa ja vetoat osallistujien syyttömyyden puolesta. Poliisit kuuntelevat mutta pysyvät kannassaan. Sinua odottaa oikeudenkäynti ja useiden tuhansien eurojen sakot.

Tämä tositapahtumiin perustuva tilanne on joulukuulta eräästä Pohjois-Afrikan maasta. Kymmenissä valtioissa kristityt kohtaavat rajoitteita, vangitsemisia tai jopa kuoleman kristillisen uskonsa tähden. Tammikuun 19. päivänä Open Doorsin julkaisema World Watch List -raportti nostaa esille ne maat, joissa kristityt kohtaavat eniten syrjintää ja vainoa uskonsa tähden. Näiden faktojen tehtävä ei ole lannistaa vaan rohkaista meitä toimimaan kristillisen lähimmäisenrakkauden mukaisesti.

Jeesuksen ristinkuolemalla ansaittu syntien sovitus ja siitä nouseva anteeksianto, ilo ja vapaus ei ole tarkoitettu piiloteltavaksi. Kristityn tehtävä on heijastaa Jumalan rakkautta. Kristityt veljet ja siskot monissa maissa tarvitsevat sinun tukeasi, että he voivat elää tätä kutsumusta todeksi. Open Doorsin kautta esimerkiksi oikeuteen joutuvat kristityt saavat oikeusapua vaikeaan tilanteeseensa.

”Näin loistakoon teidänkin valonne ihmisille, jotta he näkisivät teidän hyvät tekonne ja ylistäisivät Isäänne, joka on taivaissa.” (Matt. 5:16)

Siunattua uusien mahdollisuuksien vuotta,
Miika Auvinen