Teini-ikäinen Xiao Chen oli Operaatio Helmen yönä rannalla veljensä pyynnöstä. Hän ei tiennyt, mitä oli tekeillä, mutta pimeästä huolimatta hän näki rannalla satoja ihmisiä odottamassa.

”Muistan valtavan, liputtoman laivan lähestyneen satamaa. Rannalla kaikki vaikuttivat jännittyneiltä. Laivasta laskettiin alas pieni kumivene, minkä jälkeen näin isoveljeni soutavan laivan viereen ja puhuvan ulkomaalaiselle, joka saattoi olla kapteeni”, hän kertoo. Sitten tartuttiin toimeen.

”Rannalla kaikki vaikuttivat jännittyneiltä.”

Xiao Chenin veli ja kolmen muuta miestä vetivät täynnä laatikoita olevan kumiveneen rantaan paksun köyden avulla. Purettuaan laatikot rannalle he lähtivät heti hakemaan seuraavaa täyteen lastattua kumivenettä.

Laatikoita oli lukematon määrä, eikä Xiao Chen tiennyt, mitä niissä oli.

Ihmeiden yön nukkuva vartio

Parin tunnin päästä rannalle ryntäsi sotilaita soihtuineen. Veli käski Xiao Cheniä juoksemaan, ja poika juoksi niin lujaa kuin pystyi.

Sotilaiden saapuessa suurin osa uskovista oli jo lähtenyt rannalta, ja myös laiva poistui paikalta. Mereen heitetyt laatikot huuhtoutuivat maihin tai jäivät kellumaan. Sotilaat pidättivät rannalla olleita uskovia, ja he myös keräsivät Raamattuja yrittäen polttaa niitä.

Jumala oli tehnyt ihmeen. Alle kilometrin päässä Operaatio Helmen tapahtumapaikasta sijaitsivat merivoimien tukikohta ja kaksi vahtitornia, joissa sotilaat vartioivat alueen laivaliikennettä öisin. Juuri tuona yönä he olivat lähteneet juomaan ja sammuneet. Kun he heräsivät ja huomasivat laivan, työ oli jo lähes tehty.

Seudun kalastajat eivät ottaneet kaikkia merellä kelluvia laatikoita, joten moni niistä ajelehti rantaan. Toisena ja kolmantena päivänä toimituksen jälkeen monet rantaan uimaan tulleet löysivät sieltä laatikoittain Raamattuja. Osa tiesi kirjojen olevan kristillisiä ja toimitti ne kristityille tai kirkkojen sisäänkäynneille.