Selaa World Watch -listan maita

13. sijalla World Watch -listalla

Malediivit

WWL 2018: Sijalla 13, pisteitä 78/100
WWL 2017: Sija 13
WWL 2016: Sija 13

 

Asukasluku: 376 000 (joitakin tuhansia kristittyjä)
Pääuskonto: Islam
Vainoamisen syy: Ääri-islam

Vainon syyt

Malediivien hallituksen mukaan maata pitää johtaa tiukan islamilaisesti ja kaikkien kansalaisten on oltava muslimeja. Muilla kuin ulkomaalaisilla kristityillä ei ole uskonnonvapautta, ja heidänkin toimintaansa valvotaan tarkasti. He saavat harjoittaa uskontoaan vain hyvin yksityisesti. Monet yhteiset kokoontumiset on lopetettu, koska viranomaiset kiinnittivät liikaa huomiota toimintaan.

Hallitus on myös viime aikoina ajautunut polittiseen kiistaan opposition kanssa, ja siksi kaikkiin mahdollisiin uhkiin puututaan rajusti. Paikalliset tai Lähi-idästä tulleet radikaalit muslimisaarnaajat kontrolloivat tiukasti yhteiskuntaa ja levittävät radikaaleja näkemyksiään. Valvonnan ja viranomaisten käsiin joutumisen pelosta kristittyjen (erityisesti islamista kääntyneiden) on mahdotonta osoittaa uskoaan.

Vainon ilmeneminen

Malediivit koostuu 1700 pienestä saaresta. Se on asukasluvultaan pieni mutta yksi maailman tiheimmin asutuista, erityisesti pääsaari Malé. Tiiviiden, yhtenäisten yhteisöjen on helppo vahtia asukkaitaan. Muista poikkeava uskonnon harjoittaminen on helppo havaita. Kristityksi kääntyminen tulee helposti muslimijohtajien tai viranomaisten tietoon. Myös ulkomaalaisia kristittyjä, joista suurin osa tulee Intiasta ja Sri Lankalta ja jotka työskentelevät turismin palveluksessa, valvotaan tarkoin. Siksi kristittyjen on vaikea kokoontua yhteen ja toimia seurakuntana.

 

Selaa World Watch -listan maita

Uutisia maasta ja sen lähialueilta:

Lastenraamattuja jakamassa

Open Doorsin

Hyväntekijän lahjat

Osta joululahja, jonka arvoa ei voi rahassa mitata!

Käy kauppaan!

You have Successfully Subscribed!