Rukousaiheet
27.07.2021

27. Rukoile pastori Madanin* puolesta

Madan* on nyt pastori, mutta ennen hän vainosi kristittyjä. Hän kertoo: ”Elämäni oli hyvin erilaista, kun en vielä tuntenut Jeesusta. Olin tunnettu kovanaama alueellani. 13-vuotiaasta lähtien olin alkoholiriippuvainen. Nuorena liityin jengiin. Hakkasimme ja jopa tapoimme ihmisiä maksua vastaan.”

“Siihen aikaan todella vihasin kristittyjä, koska olin kuullut, että he tarjosivat rahaa huijatakseen ihmisiä luopumaan alkuperäisestä kulttuuristaan ja perinteestään. Aina kun kohtasin kristittyjä, hakkasin heitä ja huusin heille törkeyksiä.”

Lopulta Madan joutui vankilaan useista tekemistään rikoksista. Vankilassa hän sai Raamatun ja kuuli Jeesuksesta. Vapauduttuaan hän alkoi käydä kirkossa.

”Elämäni muuttui täysin. Aloin lukea Raamattua ja tunsin Jumalan puhuvan minulle ja ohjaavan minua. Jumala lupasi tehdä kaiken uudeksi!”

Madan johtaa nykyään seurakuntaa alueella, joka on hyvin vihamielinen kristittyjä kohtaan. Hän on saanut useita uhkauksia ja häntä on pahoinpidelty. Hän ei kuitenkaan pelkää – itse asiassa hän sanoo: ”Ihmeitä ja parantumisia esiintyy aina enemmän siellä, missä on enemmän vainoa.”

Lue Matteus 5:10

”Autuaita ovat ne, joita vanhurskauden vuoksi vainotaan: heidän on taivasten valtakunta.”

Rukoile:

– Kiitä Jumalaa siitä, ettei kukaan ole hänelle toivoton tapaus – eivät edes kristittyjen vainoajat!

– Rukoile, että saisimme kuulla vielä monia samanlaisia tarinoita siitä, miten entiset vainoajat tulevat uskoon.

– Rukoile, että Jumala suojelee ja vahvistaa Madania ja jatkaa työtään hänen kauttaan.