Bahrain

65

Miksi maassa vainotaan kristittyjä?

Vaikka Bahrain suhtautuu yleisesti ottaen suvaitsevaisesti maan ulkomaisten kristittyjen yhteisöön, sen lainsäädäntö on edelleen islamilainen ja uskonnonvapaus rajoitettu. Vaikka jotkut sunnimuslimiperheet ovat usein suvaitsevampia, šiiaperheet painostavat käännynnäisiä kieltämään uuden uskonsa ja palaamaan islamin piiriin. Tätä painostusta ei harjoiteta pelkästään uskonnollisista syistä, vaan siihen sekoittuu selvästi myös heimojen arvoja.

Samoin kuin muissakin Lähi-idän maissa uskonto liittyy Bahrainissa perheidentiteettiin. Siksi islaminuskosta luopuminen tulkitaan perheen pettämiseksi. Perheiden harjoittama voimakas painostus käännynnäisiä kohtaan on yleistä. Pyrkimyksenä on saada henkilö palaamaan islaminuskoon, lähtemään alueelta tai vaikenemaan uudesta uskostaan. Monissa tapauksissa tunnetut käännynnäiset ovat vieraantuneet perheistään kääntymyksen seurauksena.

Hallitus pyrkii kaikin keinoin pysyttelemään vallassa. Vallassa oleva sunniperhe hallitsee šiialaista enemmistöä Saudi-Arabian ja muiden alueen sunnienemmistöisten maiden avustuksella. Hallitus toimii toistuvasti kokoontumis- ja yhdistymisvapautta sekä oikeudenmukaisia oikeudenkäyntejä ja muita perustuslaillisia oikeuksia vastaan. Tämä rajoittaa myös kirkon toimintaa, kuten esimerkiksi mahdollisuutta kritisoida epäoikeudenmukaisuuksia.