Uutiset
15.07.2022

Kun usko joutuu koetukselle: Mehr pahoinpideltiin Intiassa sairaalakuntoon uskonsa takia

Herätessään Mehr näki äitinsä ja siskonsa seisovan sänkynsä vierellä, molemmat verisinä ja vaatteet riekaleina. ”Olet kriittisessä tilassa”, äiti sanoi. Kesti hetken, ennen kuin Mehr ymmärsi olevansa sairaalassa.

Mehr kasvoi hinduperheessä. Hän kamppaili kroonisen sairauden kanssa eikä löytänyt hindu-uskostaan parantumista eikä rauhaa. Eräänä päivänä Mehrin eno pyysi häntä kirkkoon jumalanpalvelukseen. Siellä hän kuuli evankeliumin ensimmäistä kertaa ja hänessä heräsi kaipaus seurata Jeesusta.

Myöhemmin äiti ja kaksi siskoa saivat myös kuulla Jumalan sanaa pastorin julistamana ja koko perhe tuli uskoon. ”Sain oppia tuntemaan Jeesuksen todellisena parantajana, elävänä Jumalana, ja annoin elämäni Hänelle”, Mehr kertoo.

Jeesuksen seuraamisen riski

Seudulla, jolla Mehr asuu vanhempiensa ja siskojensa kanssa, kristinuskoon kääntyminen on suuri riski. Ne, jotka kääntyvät hindulaisuudesta kristinuskoon, joutuvat elämään napit vastakkain ystäviensä, naapuriensa ja jopa kylän johtajien kanssa. Kristittyjä pidetään pettureina ja heitä syytetään hindujumalien suututtamisesta. Köyhillä seuduilla kristittyjä voidaan myös syyttää kristinuskoon kääntymisestä rahan vuoksi.

Mehr kertoo: ”Kun otimme Jeesuksen vastaan Vapahtajanamme, kylän ihmiset syyttivät meitä siitä, että olimme saaneet kristityiksi kääntymisestämme rahaa. He eristivät meidät muista, syytivät rivoja kommentteja siskolleni ja minulle ja häpäisivät meidät väittäen, että olimme syyllistyneet laittomiin toimiin. Jatkuvat loukkaavat sanat ja pilkkaaminen satuttivat.” 

Mehr koki kuitenkin iloa Jeesuksessa ja rukoili, että vainoajatkin tulisivat uskoon.

Kun otimme Jeesuksen vastaan Vapahtajanamme, kylän ihmiset syyttivät meitä siitä, että olimme saaneet kristityiksi kääntymisestämme rahaa.

Mehr

Viha muuttuu väkivallaksi

Eräänä päivänä naapurit pysäyttivät Mehrin äidin ja siskon kadulla näiden oltua rukouskokouksessa. Tällä kertaa vihaiset kommentit kärjistyivät fyysiseksi väkivallaksi. Ihmiset alkoivat hakata Mehrin äitiä ja siskoa.

Mehr näki tämän jonkin matkan päästä ja juoksi äitinsä ja siskonsa avuksi, mutta silloin myös hänen kimppuunsa käytiin. Hän kertoo tapahtuneesta itkien: ”Hyökkääjät alkoivat hakata minua säälimättä ja yrittivät kuristaa minut vaatekappaleella. Menin tajuttomaksi. Eräs ohikulkija soitti ambulanssin ja pysäytti hyökkääjät. Minulla oli haavoja, minusta vuoti verta, ja olin saanut useita vammoja eri puolille kehoani.”

Kuvassa on Mehr, jolla on päässä punainen läpikuultava huntu. Hän on keittiossä tekemässä ruokaa paistinpannulla, joka on metallisen keittolevytason päällä.
Mehr laittamassa ruokaa.

Vaino jatkuu sairaalassakin

”Olin tapahtuneen jälkeen shokissa ja turtunut. Menetin työni, en pystynyt puhumaan kenenkään kanssa ja pelkäsin jatkuvasti uutta hyökkäystä. Ahdistuin ja sain paniikkikohtauksia joka kerta, kun muistin hyökkäyksen”, Mehr kuvailee.

Mehrin äiti ja sisko rohkaisivat häntä Raamatun sanalla ja toivolla, joka meillä on Kristuksessa. “Sinä olet minun kanssani. Sinä suojelet minua kädelläsi, johdatat paimensauvallasi.” Äitinsä ja sisarensa avulla Mehr alkoi toipua: hän rukoili ja luki Raamattua. Hän kirjoitti ajatuksiaan lauluiksi Jumalalle, ja se auttoi häntä. 

Vaino ei kuitenkaan loppunut tähän. Vaikka hyökkäyksestä ilmoitettiin poliisille, hyökkääjiä ei pidätetty eikä heiltä edes kyselty mitään, sillä he olivat yhteisössään vaikutusvaltaisessa asemassa. Hyökkääjät jatkoivat Mehrin ja hänen perheensä uhkailua vielä Mehrin ollessa sairaalassa. He menivät niin pitkälle, että lahjoivat sairaalan lääkärit olemaan hoitamatta Mehriä, koska tämä oli kristitty. Mehr kertoo, että sairaanhoitajat eivät enää tulleet hoitamaan häntä.

Te maksoitte minun lääkärinlaskuni, joten kiitän kaikkivaltiasta Jumalaa teistä.

Mehr

Tässä vaiheessa Open Doorsin yhteistyökumppanit kuulivat tapauksesta ja tulivat apuun. He auttoivat Mehriä maksamaan lääkärinpalkkion ja siirtymään toiseen sairaalaan, jossa oltiin ystävällisiä kristityille ja jossa hänen edelleen tarvitsemansa hoito saattoi jatkua.

”Te maksoitte minun hoitokuluni, joten kiitän kaikkivaltiasta Jumalaa teistä. Valitettavasti me kaikki menetimme myös työpaikkamme. Nyt te jatkatte meidän auttamistamme toimittamalla meille ruokaa ja huolehtimalla muistakin tarpeistamme”, Mehr kertoo.

Hän sai myös osallistua Open Doorsin kurssille, joka varustaa kristittyjä kohtaamaan vainoa. Siellä hän kertoi rohkeasti tarinansa, ja hänen horjumaton uskonsa Kristukseen kosketti monia kuulijoita. Mehr sanoo, ettei kenenkään pitäisi joutua kokemaan sellaista, mitä hän koki, olipa tämä kristitty tai ei-kristitty.

Mehr on kiitollinen Open Doorsilta saamastaan avusta.

Kuuntele podcast

Katso video