Rukousaiheet
24.07.2021

24. Rukoile Kusumin* puolesta

Kun Kusumin* aviomies kuoli, hänen yhteisönsä – miehen sukulaiset mukaan lukien – syytti häntä tapahtuneesta. Heidän mielestään miehen kuolema johtui siitä, ettei Kusum kieltänyt uskoaan Jeesukseen. Kun Kusumin viisivuotias poika kuoli muutamaa vuotta myöhemmin, yhteisö piti häntä taas syypäänä.

Kusum kertoo: ”Kyläläiset eivät ensin antaneet minun haudata poikaani. He sanoivat: ’Sinä toit tämän kirouksen perheesi ylle! Sinun uskosi takia miehesi ja poikasi ovat kuolleet!’ Lopulta sain kuitenkin luvan haudata poikani kylän laitamille. Jouduin tekemään sen yksin: he eivät antaneet kenenkään auttaa minua.”

Kusum on surunsa lisäksi joutunut kohtaamaan vakavaa vainoa. Kerran hänen appensa tuli hänen kotiinsa kirves kädessään uhaten tappaa hänet. Open Doorsin paikalliset kumppanit ovat kulkeneet Kusumin rinnalla viiden vuoden ajan. Hän ei ole luopunut uskostaan Jeesukseen, ja vuosien mittaan asiat ovat hitaasti muuttuneet.

Kusum kertoo: ”Kristillisen uskoni takia jouduin usein mieheni sukulaisten ja kyläläisten vainon kohteeksi, mutta nyt monet kyläläisistä ovat tulleet uskoon. Koronasulun alkamisen jälkeen jo kymmenen perhettä on alkanut uskoa Jeesukseen!” Useimmat Kusumin kylässä uskoon tulleet olivat sairaita, jotka seurakunnan kokouksessa paranivat.

”Aikaisemmin mieheni sukulaisilla oli tapana vainota minua, mutta nyt he uskovat Jeesukseen. He tulivat monta kertaa kotiini tappaakseen minut. Rukoilin aina heidän puolestaan. Jumala kuuli rukoukseni, ja nyt heistäkin on tullut uskovia – kaikista paitsi apestani, joka on myös oppinut asioita kristinuskosta. Hänkin pyytää minua nykyään rukoilemaan puolestaan.”

Lue Psalmi 34:15

”Herran silmät katsovat vanhurskaita, hänen korvansa kuulevat heidän avunhuutonsa.”

Rukoile:

– Kiitä Jumalaa, että hän on kuullut Kusumin rukoukset ja antanut monien hänen yhteisössään tulla uskoon, jopa entisten vainoajien.

– Vaikka jotkut ovat tulleet uskoon, Kusumin kylässä on edelleen ihmisiä, jotka jatkavat kristittyjen vainoamista. Rukoile, että hekin löytäisivät uskon Jeesukseen.

– Rukoile, että Jumala edelleen vahvistaa ja suojelee Kusumia ja hänen kylänsä uusia uskovia.