Positiiviset
20.02.2019

Kuinka muslimijohtaja löysi Kristuksen

Abdulin tärkein päämäärä islamin lähetyssaarnaajana oli käännyttää tiukkaan salafistiseen islamintulkintaan niin monta kristittyä kuin mahdollista. Tänä päivänä Abdul on kuitenkin itse kristitty. Mitä tapahtui?

Kun Abdul käveli kadulla, kristityt katsoivat häntä peläten. Hänellä oli pitkä parta ja nilkkoihin asti ulottuva viitta. Hän oli salafisti, hyvin tiukkaa sunnilaista islaminsuuntausta tunnustava mies, joka vihasi kristittyjä ja heidän uskontoaan. Kristityt eivät pelänneet turhaan – Missä tahansa Abdul liikkuikaan, hän aina nähdessään kristityn julisti tälle islamia ja teki yhteenvedon kaikesta siitä, mikä oli väärin kristinuskossa.

Abdul oli mies, jonka vähiten odottaisi vastaanottavan Jeesuksen vapahtajanaan. Näin kuitenkin tapahtui – Jumala valitsee, kenet hän haluaa. Jumala kosketti Abdulia ensimmäisen kerran hänen ollessaan tapaamassa kristittyä naista, joka halusi kääntyä islamiin. ”Miksi haluat kääntyä islamiin”, Abdul kysyi naiselta. ”Ollakseni varma paikastani paratiisissa”, nainen vastasi. Kun Abdul nyökkäsi vastaukseksi, levottomuus hänen sydämessään sai yllättäen sijaa. Hän ei ollut varma omastakaan paikastaan paratiisissa.

Palattuaan kotiinsa Abdul luki Koraania etsien sieltä epätoivoisesti lausetta, sanaa tai merkkiä jumalaltaan siitä, että hänet tullaan pelastamaan. Hänen valvoessaan koko yön vastausta etsien hänen levottomuutensa vain kasvoi. Mies ei löytänyt Koraanista kohtaa, jossa taattaisiin iankaikkinen elämä edes hänen kaltaiselleen hyvälle muslimille.

Kaksi päivää myöhemmin Abdul meni kauppaan. Hän tapasi siellä miehen, jolla oli ristitatuointi ranteessaan. Tavalliseen tapaansa hän kutsui tätä kristittyä kääntymään muslimiksi, ottamaan askeleen kohti tosiuskoa. Mutta kristitty ei vakuuttunut Abdulin puheesta. ”Lue Raamattua”, mies sanoi. ”Minun ei tarvitse etsiä Jumalaa mistään muualta – Hän antoi minulle ikuisen elämän kanssaan.”

Ikuinen elämä. Nämä sanat toivat rauhan Abdulin sydämeen. Hän olisi voinut tehdä kristitystä ilmoituksen poliisille, moittia tätä lain rikkomisesta ja käännytysyrityksestä keskellä kirkasta päivää. Abdul ei kuitenkaan tehnyt sitä. Sen sijaan hänen uteliaisuutensa heräsi ja hän otti vastaan kristityn tarjoaman Raamatun.

Abdul meni jälleen kotiinsa etsiäkseen vastauksia – Tällä kertaa Raamattu oli hänen oppaanaan. Hän löysi sieltä hämmäsyttävän tiedon – Jeesus oli kuollut ristillä hänen syntiensä puolesta. Tämä Jeesus jopa antaisi hänelle ikuisen elämän, ilman ehtoja. Hänen oli saatava tietää enemmän tästä.

Abdul kutsui kotiinsa kaupassa tapaamansa kristityn miehen. He viettivät neljä pitkää iltaa keskustellen Jeesuksesta. Sen jälkeen muslimijohtaja luovutti sydämensä Jeesukselle. Hän vieraili myös muslimiksi halunneen kristityn naisen luona ja kertoi tälle tarinansa. Nykyisin he kuuluvat samaan opetuslapseusryhmään maanalaisessa seurakunnassa.

Open Doors on paikallisten kumppaniensa välityksellä jatkuvasti yhteydessä salaisiin uskoviin ympäri Lähi-Itää auttaakseen heitä kasvamaan uskossa ja pysymään vahvoina vaikeissa olosuhteissa.

Lähde: Open Doors