Uutiset
12.07.2018

Koptikristityt hyökkäyksien kohteena

Ylä-Egyptissä Tarshoubin kylässä koptikristityt joutuivat hyökkäyksen kohteeksi. Vimeinen syy oli siinä, että kanaalin varressa asuvat koptit eivät hyväksyneet sitä, että nuoret muslimimiehet tulivat uimaan alastomina heidän kotiensä etustalle.

Nashaat Ezzatin mukaan väkijoukko kerääntyi kristittyjen kotien ympärille ja alkoi heitellä näitä kivillä. Muslimit huusivat ”Allahu akbar” sekä iskulauseita kopteja vastaan. Joidenkin talojen ikkunoita ja ovia rikottiin ja kiinteistöjä ryöstettiin ja tuhottiin. Kuusi koptia loukkaantui. Poliisi saapui paikalle kolme tuntia hyökkäyksen jälkeen ja seitsemän koptia ja kaksi muslimia pidätettiin kuudeksi päiväksi.

Paikallisten kristityt mukaan pidättämisen tarkoitus oli painostaa kristittyjä tekemään sovinto muslimihyökkääjien kanssa.

Fadi Fathin kertoo, että tällainen sovintoistunto pidettiin ja yhteisöt sopivat, että vastaisuudessa hyökkäävän osapuolen on maksettava 250 000 Egyptin punnan (n. 12 000 eroa) sakko.

Egyptin sovinto-ohjelma

Sovinto-ohjelman tavoitteena on palauttaa sovinto osapuolten kesken, ettei lainvalvojan tarvitsisi puuttua tilanteeseen. Pienten kylien kristityt kuitenkin valittavat, että ohjelman avulla heitä painostetaan olemaan tekemättä valituksia.

Lähde