Uutiset
11.07.2018

Egyptin valtio kustantaa koptikristityn pommi-iskun uhrin leikkauksen Saksassa

Puolitoista vuotta sitten koptikristitty Samiha Tawfig, 55, loukkaantui vakavasti pommi-iskussa Kairossa. Iskussa kuoli 27 ihmistä ja 49 loukkaantui.

Samiha ja hänen aviomiehensä Koleny istuivat miesten ja naisten puolella kirkossa 11. joulukuuta 2016, kun mies juoksi naisten keskelle ja räjäytti rintaansa kiinnitetyn pommin.

Samiha ei kuule, haista eikä näe kasvojensa oikealla puolella.

(Kuva: World Watch Monitor)

Iskun jälkeen Samiha on leikattu Unkarissa useita kertoja Unkarin hallituksen kutsusta, mutta toivottuja tuloksia ei ole saavutettu. Viime viikolla Egyptin hallitus myönsi 92 000 euroa Samihan leikkauskuluihin saksalaisessa sairaalassa.

”Väänsin Egyptin terveysministeriön kanssa puolitoista vuotta kättä saadakseni osavaltion kustantamaan Samihanin hoidon Saksassa,” aviomies Koleny Farag, 79, kertoo.

Kolenyn tuli toimittaa ministeriölle paikallisen lääkärin lausunto siitä, ettei Samihan ole mahdollista saada tarvitsemaansa hoitoa Egyptissä.

Lausuntoa seurasivat lukuisat käynnit ministeriössä, kun Koleny odotti päätöstä Samihan hoidosta. Kolenyn mukaan hallitus hyväksyi rahoituksen vasta Egyptin koptikirkon johtajan paavi Tawadros II:n pyynnöstä nopeuttaa hakuprosessia Samhan terveydentilan heikentyessä.

“Tämä on Jumalan ihme,” Koleny sanoo. ”Jumala on vastannut meidän ja lukuisten muiden ihmisten rukouksiin juuri oikeaan aikaan, sillä Samiha on kärsinyt kovista kivuista viime aikoina. Olin epätoivoinen ja menetin miltei toivoni hoidosta Saksassa osavaltion kustannuksella, sillä puolitoista vuotta kului ilman minkäänlaista vastausta.”

Samihan aviomies Koleny (Kuva: World Watch Monitor)

Samiha kertoo olevansa huolissaan leikkauksesta, mutta myös helpottunut siitä, että pääsee viimein hoitoon.

”Kun kuulin hallituksen hyväksyneen matkani Saksaan, olin täynnä toivoa ja kiitin Jumalaa hänen suuresta rakkaudestaan minua kohtaan,” Samiha sanoo. ”Pyydän kaikkia niin Egyptissä kuin muualla maailmassa rukoilemaan leikkaukseni puolesta, koska tiedän sen olevan vaikea ja tarkkuutta vaativa. Siksi se pelottaa minua.”

Samiha viettää 90 päivää Aachenin yliopistollisessa sairaalassa Saksassa. Hänelle tehdään kuusi operaatiota kasvoihin ja oikeaan käteen, jota hän ei ole voinut iskun jälkeen käyttää kunnolla. Sairaala ei ole vielä varmistanut operaatioiden aikataulua.

[embedyt] https://www.youtube.com/watch?v=7Rgh8v8Qmzg[/embedyt]

Lähde