Uutiset
18.08.2021

Kolme päivää rukousta Iranin puolesta

Samaan aikaan kun Afganistan horjuu sisällissodan partaalla, sen länsinaapuri Iran on luisumassa yhteiskunnalliseen kaaokseen.

Iranin koronatapaukset ovat viruksen deltavariantin myötä tehneet äkkijyrkän nousun, ja viime viikolla maan terveydenhuoltojärjestelmän uutisoitiin päätyneen jo ”katastrofin tuolle puolen”.

Terveydenhuollon hätätilan lisäksi maata piinaavat vakava vesipula ja sähkönjakelun häiriötilat. Kansallisen kriisin keskellä Iranin on myös raportoitu tekevän valmisteluja afgaanipakolaisia varten.

Iranin kristityt ja iranilaisten kristittyjen yhteisö Euroopassa vetoaa maailman kristittyjen rukoustukeen Iranin tilanteen puolesta.

”Liitytään yhteen ja etsitään Herran kasvoja, että Hän olisi armollinen Iranin kansaa kohtaan ja muuttaisi olosuhteet”, Iranilaiset yhdistyneet kirkot Euroopassa -neuvoston (Hamgaam) pääsihteeri Edward Hovsepian Mehr vetoaa.

Päivä 1 – 18.8. – rukoile Iranin valtion puolesta

  • Rukoile iranilaisten taloudellisen vakauden ja hyvinvoinnin puolesta. Iranin väestö huokailee Jumalan puoleen kokemansa sorron alla.
  • Rukoile vesipulan, sähkönjakelun häiriöiden, viidennen korona-aallon ja heikosti organisoidun rokotusohjelman kohenemisen puolesta.
  • Pyydä Herralta, että maa saisi löytää uudelleen sen raamatulliset juuret muiden uskontojen suvaitsemisessa ja että siitä saisi tulla oikeudenmukaisuuden soihtu koko lähialueen valoksi.

Päivä 2 – 19.8. – rukoile poliitikkojen ja muiden vaikutusvaltaisten puolesta

  • Rukoile hiljattain valitun uuden presidentin ja hallituksen puolesta kaaoksen keskellä.
  • Rukoile kansainvälisten poliitikkojen ja muiden vaikutusvaltaisten henkilöiden puolesta, että he nousisivat vastustamaan maassa tapahtuvaa epäoikeudenmukaisuutta.
  • Rukoile, että jumalanpelko voisi motivoida iranilaisia poliitikkoja kääntymään pois epäoikeudenmukaisuudesta, hallitsemaan ja säätämään lakeja oikeudenmukaisesti sekä rakentamaan koko maahan heijastuvaa muutosta parempaan.

Päivä 3 – 20.8. – rukoile vainottujen kristittyjen ja heidän perheidensä puolesta

  • Rukoile Iranissa vangittujen turvallisuuden ja päivittäisten tarpeiden puolesta. Pyydä turvaa heidän perheilleen ja läheisilleen.
  • Rukoile Iranin maanalaisten kotiseurakuntien jäsenten turvallisuuden puolesta. Pyydä viisautta ja suojaa kotiseurakuntien johtajille.
  • Pyydä Herralta, että kirkkorakennusten sallittaisiin aueta ja että niin maan kristityt vähemmistöt kuin kristityksi kääntyneet ex-muslimit saisivat vapaasti osallistua kokouksiin ja yhdessä ylistää Jumalaansa ilman seuraamuksia.

 

Kiitos rukouksistasi.