Uutiset
24.05.2022

Kiitos Jumalalle uudesta kaivosta!

Kirje veli Ahmadilta*, Open Doorsin etulinjan kumppanilta

Rakkaat veljet ja sisaret,

haluan kertoa teille erityisen hyviä uutisia. Olemme aloittaneet työn täällä Keski-Aasiassa, aivan Afganistanin rajan tuntumassa. Alue on sulkeutunut ja evankeliointi vaikeaa, mutta Jumalan armosta olemme pystyneet toimimaan. Tänne on tullut paljon pakolaisia Afganistanista. Monet heistä piileskelevät asumattomissa paikoissa, ilman kunnon vaatteita, ruokaa ja mikä pahinta, ilman juomavettä.

Alueen asukkaat kärsivät veden puutteesta ilmastonmuutoksen ja kuivan maaperän takia. Vain harvoilla on varaa ostaa vettä. Yleensä ihmiset juovat sadevettä sekä jokien ja ojien pohjalta löytyvää vettä.

Rukoilimme paljon asian puolesta ja – kiitos Herran ja teidän rukoustenne ja avustustenne – pystyimme toteuttamaan paitsi oman myös monien alueen asukkaiden unelman. Aloitimme kaivon porauksen, ja 240 metrin syvyydestä löytyi vettä!

Urakka oli todella haastava. Monet alalla toimivat yritykset eivät halunneet ottaa tehtävää vastaan, sillä he epäilivät veden löytymistä alueelta. Heiltä puuttui myös kalustoa, jolla voitaisiin porata tarpeeksi syvälle. Onneksi eräs yhtiö suostui auttamaan meitä ja tilasi syväporauskalustoa. Kokonaisen kuukauden kone oli käynnissä ja porausryhmä työskenteli kolmessa vuorossa yötä päivää.

Lopulta ihme tapahtui! Kuukauden poraamisen jälkeen pääsimme riittävän syvälle ja löysimme vettä. Nyt tätä kaivovettä voivat käyttää ilmaiseksi niin paikalliset asukkaat kuin Afganistanin pakolaisetkin, pastorimme perheineen ja uskovat veljet ja sisaret! Kiitos Herralle!

*Nimi on muutettu turvallisuussyistä.