Uutiset
21.05.2020

Kiinan ”ääriliikkeisiin” kohdistamilla vainoilla yllättävä seuraus: muslimi-isä ei enää lyö kristityksi kääntynyttä tytärtään

Luoteis-Kiinan hallitus on vuodesta 2017 toteuttanut ennennäkemätöntä ohjelmaa uskontojen kitkemiseksi ja sosialististen “totuuksien” iskostamiseksi kansalaisten mieliin. Islamilaiset tavat on kovalla kädellä leimattu ääriliikkeiden toiminnaksi.

Luoteis-Kiinassa hallinto tarkkailee islamilaisia tapoja, joita se pitää “ääriliikkeiden” merkkeinä: paasto, pitkän parran kasvattaminen, päähuivin käyttö ja päivittäiset rukoushetket ovat pannassa. Ramadania on aiemmin vietetty Kiinassa kuten muuallakin: auringon noususta auringon laskuun muslimit paastoavat ruoasta, vedestä ja niinsanotuista paheista, kuten tupakointi. Paasto päättyy yhteiseen iftar-ateriaan.

Nyt kaupat eivät saa enää mainostaa ramadaniin tarkoitettua halal-ruokaa. Kommunistisen puolueen jäseniä jopa määrätään viikoksi tai kahdeksi ihmisten koteihin vahtimaan, että nämä noudattavat uskonnonvastaisia määäryksiä.

Kiinassa tarkkaillaan islamilaisia tapoja ”ääriliikkeiden” merkkeinä: paasto, pitkän parran kasvattaminen, päähuivin käyttö ja päivittäiset rukoushetket ovat pannassa.

Kansalaisia alistetaan kommunismiin

Vuodesta 2017 alkaen ainakin miljoona uiguuria on joutunut lähtemään uudelleenkoulutusleirille opettelemaan sosialistisia perusarvoja islamilaisuuden sijaan. Leirien perimmäinen tavoite on saada uiguurit omaksumaan kommunistisen puolueen kulttuuri, kieli ja ateismi.

Kiina pyrkii alistamaan kaikki ihmisryhmät tottelemaan Kiinan kommunistista puoluetta. Muslimit elävät pelossa, mutta kiellot koskevat tietenkin myös kristittyjä ja heidän uskonnollisia tapojaan.

Muslimitaustaiset kristityt kärsivät muita enemmän. Heitä kontrolloivat ja vainoavat sekä viranomaiset että heidän omat perheensä. Myös sisar An* on kohdannut vainoa. Annettuaan elämänsä Jeesukselle Anin muslimiperhe reagoi nopeasti ja yksiselitteisesti: isä hakkasi hänet, minkä jälkeen hän on kärsinyt jatkuvasta henkisestä väkivallasta. An seuraa silti Herraansa Jeesusta. Vihasta ja uhasta huolimatta hän jäi asumaan perheen kotiin.

Ilmianto rukoilemisesta, paastoamisesta tai Koraanin lukemisesta saattaa johtaa pidätykseen, oli todisteita tai ei.

Kiinan hallinnon toimet koituivat myös siunaukseksi

Noin puolitoista vuotta sitten Anin elämä muuttui yhtäkkiä helpommaksi. Hallitus pani aggressiivisesti toimeen “ääri-islamilaisuuden” hävittämiskampanjan. Moskeijassa kävijöiden henkilöllisyys tarkastettiin, joten viranomaiset saivat nopeasti tietää, kuka oli harras muslimi ja kuka ei. Ilmianto rukoilemisesta, paastoamisesta tai Koraanin lukemisesta saattoi johtaa pidätykseen, oli todisteita tai ei. Pidätetyksi tulemisen pelossa monet muslimit lakkasivat harjoittamasta islaminuskoa näkyvällä tavalla.

Anin isä lakkasi rankaisemasta tytärtään siitä, että tämä ei noudattanut islamilaisia tapoja. Hän pelkäsi, että kaltoinkohtelun vuoksi hänet ilmiannettaisiin ”ääritoiminnasta’. Nyt Ania ei onneksi enää haukuta tai hakata sen vuoksi, että hän ei osallistu ramadanin viettoon.

Open Doorsin apu

Kohdattuaan Anin Open Doorsin työntekijät ovat järjestäneet hänelle säännöllistä tukea paikallisen seurakunnan kautta. Seurakunta vierailee säännöllisesti Anin luona, rukoilee hänen kanssaan ja auttaa käytännön asioissa.

Kiitos avustasi! Kumppaniseurakuntien ja eri strategioiden avulla Open Doors pitää yhteyttä äärimmäisesti vainottuihin muslimitaustaisiin kristittyihin. Open Doors auttaa uskovia näkemään vainon raamatullisesti. Aina kun on mahdollista, olemme heidän tukenaan vainon keskellä niin, että he eivät tunne olevansa yksin.

*Nimi muutettu turvallisuussyistä

Rukousaiheita:

  • Jumalan hyvyys kääntäisi perheen ikävän tilanteen siunaukseksi
  • sisar An voisi antaa perheelleen anteeksi
  • perheen eläessä islaminuskonsa vuoksi pelon keskellä,  An pystyisi rohkeasti välittämään Jeesuksen rakkautta ja rauhaa
  • että perhe vaikuttuisi Pyhän Hengen voimasta nähdessään Anin elävän hallinnon rajoitusten ja uskonnon kontrollin yläpuolella
  • Jumalalle kiitos siitä, että rauha on palannut perheen kotiin!

Ensimmäistä kertaa pitkään aikaan An on voinut olla rauhassa kotonaan.