Khalid

Perheensä hylkäämästä pojasta menestykekkääsi liikemieheksi

Itä-Afrikassa monet kristityt joutuvat maksamaan uskostaan kovan hinnan: heistä tulee yhteiskunnan väliinputoajia. Tottumaton katse ei heti näe tätä hintaa; se on piilevä. Open Doorsin taloudellista apua tuovat ohjelmat varustavat muusta yhteiskunnasta syrjään joutuneita kristittyjä kantamaan hyvää uskon hedelmää heitä vainoavan yhteisön keskellä. Matkasimme tänä vuonna tapaamaan Khalid-nimistä miestä, yhtä niistä itäafrikkalaisista vainotuista kristityistä, joita Open Doors on auttanut.

32-vuotias Khalid* syntyi muslimiperheeseen ja ympäröivä yhteisö tuki häntä ja huolehti hänestä. Kaikki muuttui, kun kristitty ystävä kertoi hänelle Jeesuksesta. “Muslimille on vaikea tulla Kristuksen luo. Islamin mukaan Jeesus on ihminen, kun taas kristityt sanovat. että hän on Herra. Uskoin kristittyjen valehtelevan, koska kukaan ei voi olla yhtä aikaa Jumala ja ihminen. Miten Jumala voisi tulla maan päälle, syntyä ihmiseksi ja pelastaa meidät?”

Khalid vakuuttui kuitenkin pikku hiljaa siitä, ettei hänen tulisi seurata Allahia, vaan Jeesusta. ”Se oli vaikeaa, mutta Jumala vastasi kaikkiin sydämeni kysymyksiin.” Khalid järjesti tapaamisen kaupunkinsa kristityn papin kanssa. Hän halusi ymmärtää Jumalan Sanaa. “Sain vastaukset kaikkiin kysymyksiini, ja minusta tuli vapaa mies.” Myöhemmin Khalid kastettiin, ja hän alkoi käydä kirkossa. Hän arveli, että oli aika kertoa asiasta perheelle.

“Minulle sanottiin, että olin pettänyt heidät ja heidän uskonsa, ja minut ajettiin ulos talosta.”

Khalid muutti kaupunkiin aloittaakseen uuden elämän. 

Tuntui kovalta  ja surulliselta olla erossa perheestään. Tänään Khalid kuitenkin pystyy kertomaan näistä asioista ilman katkeruutta.

“Kun asuin perheeni kanssa, elämä oli mukavaa. Kun he sitten ajoivat minut pois, elämäni pimeni. Sana auttoi minua pysymään lujana, erityisesti Jumalan lupaus ’Minä en sinua jätä.”

Kun perhe hylkäsi Khalidin Jeesuksen takia, hän joutui turvautumaan ihmisten hyväntahtoisuuteen pysyäkseen hengissä. ”On vaikea selvitä ilman työtä. Kukaan ei antanut minulle kunnon työpaikkaa. Kristityt kyllä tukivat minua, mutta sain heiltä vain ruokaa ja vaatteita.”

Pian Khalid sai uuden perheen.

Hän oli tuntenut Mulun jo joitakin vuosia. Ajoittain kanssakäyminen oli vaikeaa. ”Kerroin hänelle Jeesuksesta, mutta Mulu piti todistustani joukkona valheita.”

Khalid oli kuitenkin kärsivällinen, kunnes Mulu lopulta ymmärsi  totuuden ja otti Jeesuksen vastaan Pelastajanaan. Pari meni naimisiin ja asettui turvalliseen paikkaan asumaan.

Khalid vaimonsa Mulun ja heidän kolmen lapsensa kanssa.

Khalid on kiitollinen uskonystäviltään saamastaan avusta, mutta hän ei halua olla riippuvainen toisten kristittyjen hyvästä tahdosta. Eräänä sunnuntaina kirkossa Khalid kuuli Open Doorsin taloudellista apua tuovasta ohjelmasta, joka voimaannuttaa kristittyjä; kouluttaa heitä ammatillisesti ja auttaa heitä aloittamaan liiketoimintaa. Open Doorsin tuella paikallisseurakunta antoi Khalidille mikrolainan, jonka avulla hän avasi kaupan.

Khalid kaupassaan. Siellä on tilaa vain yhdelle ihmiselle, sillä hyllyt ovat täynnä tavaraa. Sieltä löytyy ihan mitä vain tarvitaan!

Khalid on nyt maksanut lainan takaisin kaupankäynnistä saamillaan voitoilla.

”Laina muutti monta asiaa elämässäni. Nyt voin itse huolehtia perheestäni.”

Khalid kaupassaan.

Tuloillaan Khalid on myös pystynyt ostamaan pienen maatilkun, jolla hän kasvattaa sipuleja ja maissia myytäväksi.

Hän tarvitsi vain hiukan siemenrahaa Open Doorsilta, ja niin hänestä kasvoi menestyvä liikemies ja perheenisä.

Open Doorsin taloudellista apua tuovat ohjelmat auttavat muusta yhteiskunnasta syrjään joutuneita kristittyjä saamaan takaisin itseluottamuksensa, niin että he voivat olla suolana ja valona. Mutta tapahtuu paljon enemmänkin! Sinunkin tuellasi muutetaan yhteisöjä ja lasten kohtaloita ja annetaan kristityille perheille kestävyyttä vainon keskellä. Kaikki alkaa yhden ihmisen auttamisesta.

Alaviite
*Nimet on muutettu turvallisuussyistä.

Etiopia

_____________________