Uutiset
26.04.2021

”Kaipaamme häntä, mutta meillä ei ole hätää”

Srilankalainen neljän lapsen äiti Girija kuoli kirkkoon tehdyssä pommi-iskussa pääsiäissunnuntaina vuonna 2019. Hän oli ollut perheensä ensimmäinen kristitty ja käynyt säännöllisesti Zion-nimisessä seurakunnassa tyttärensä ja nuorimman poikansa kanssa. Girijan mies Prashanth ei ollut uskonut vaimonsa tavoin. Vasta tämän kuoleman jälkeen Prashanth alkoi etsiä Vapahtajaa, joka oli ollut vaimolle niin tärkeä. Nyt tytär lukee Prashanthille Raamattua joka ilta, ja hän on myös alkanut käydä kirkossa. ”Meillä on ikävä Girijaa”, hän sanoo, ”mutta meillä ei ole hätää.”

Kun Open Doors -järjestön paikalliset kumppanit tapaavat Prashanthin, miehen silmät kääntyvät usein vaimon valokuvaan, joka on hyllyllä olohuoneessa. ”Vielä edeltävänä päivänä vaimoni pyysi hartaasti minua lähtemään kanssaan kirkkoon, mutta en suostunut. Nyt kun käyn kirkossa, tuo viimeinen ilta palaa mieleeni”, Prashanth kertoo kyyneleitä pidätellen. ”Kun muistan sen, tunnen houkutusta palata tapoihin, joita minulla oli ennen Kristuksen tuntemista. Sen tähden en ole voinut käydä kirkossa säännöllisesti.”

Ennen pommi-iskua Prashanth työskenteli muurarina päiväpalkalla elättääkseen perheensä. Vaimon kuolema aiheutti kuitenkin ongelman, sillä pitkien työpäivien vuoksi hän ei voinut olla lastensa kanssa, joista nuorin oli vasta nelivuotias. Lapset tarvitsivat isäänsä, mutta hänen oli ansaittava rahaa voidakseen pitää heistä huolta.

Open Doors auttoi Prashanthin perhettä ostamalla hänelle kolmipyöräisen tuk-tuk-skootteritaksin, jotta hän voisi elättää perheensä joustavin työajoin. ”Se oli suuri siunaus perheellemme”, Prashanth sanoo. ”Saan kyytejä ja ansioni riittävät perheemme tarpeisiin.”

Rukousaiheita:

• Rukoile, että Jumala edelleen lohduttaisi ja parantaisi Prashanthia ja hänen lapsiaan. Rukoile myös, että Jumala vahvistaisi heidän uskoaan.
• Rukoile, että Jumala huolehtisi perheestä ja vastaisi heidän tarpeisiinsa jatkossakin.
• Rukoile, että Jumala pitäisi terveenä Prashanthin iäkkään äidin, joka on auttanut lasten hoitamisessa.

Srilankalaiseen Zion-seurakuntaan kohdistuneessa pommi-iskussa kuoli 30 ihmistä ja loukkaantuneita oli satoja. Iskun jälkeen useilla perheillä oli taloudellisia ongelmia joko siksi, että he menettivät läheisiään, tai siksi, että hyökkäys vaikutti heidän elinkeinoihinsa. Tukesi ja rukoustesi avulla Open Doorsin paikalliset kumppanit ovat voineet auttaa näitä kristittyjä hankkimaan elannon perheilleen. Yhteistyökumppanit kävivät hiljattain perheitten luona nähdäkseen, mitä heille kuuluu nyt, kun pommi-iskusta on kulunut kaksi vuotta.

 

Katso video