Lehdet
01.07.2022

Järkkymätön usko

Maailman suurimmassa demokratiassa kristittyjen vaino on organisoitua, julmaa ja voimistuvaa. Uskovia vastaan hyökätään joka taholta. Intian kristityt pysyvät kuitenkin lujina uskossa maailmanlaajuisen perheensä tukemina.

Nuori kristitty nainen Mehr* makaa kadulla vaatteet revittyinä, verisenä ja tajuttomana. Hänen kaulallaan on näkyvät jäljet siinä, mistä hänen hyökkääjänsä kuristivat häntä. Hänen tilansa on kriittinen.

Tapaus kuvastaa Intian vainoa, joka on väkivaltaista, tarkasti kohdennettua ja johdettua – ja niin järisyttävää, että siitä uutisoidaan ympäri maailman.

Te olette Jumalan lähettämiä jumalallisia auttajia. Kun kaikki näytti pimeältä, rukouksenne auttoivat minua.

Mehr

Tapauksen uhrin, Mehrin*, lapsuus oli hyvin samankaltainen kuin monen muun intialaisen. Hän kasvoi hinduyhteisössä hinduperheessä. Eräänä päivänä yksi hänen sedistään kutsui hänet kirkkoon, jossa hän kuuli sanoman rauhasta ja pelastuksesta ja antoi elämänsä Jeesukselle. Myöhemmin hänen äitinsä ja siskonsa tekivät saman ratkaisun.

Ratkaisulla oli vakavat seuraukset.

Intian paheneva vainotilanne

Vainon määrä on Intiassa lisääntynyt vuodesta 2014. Äärihinduliikkeet pyrkivät hindutva-ideologian ajamina “puhdistamaan” maan kristillisestä vaikutuksesta. Open Doors on pitänyt tilannetta esillä ja pyytänyt Intialle rukousta ja tukea kolmen vuoden ajan. World Watch List -raportissa Intia on nyt sijalla kymmenen.

Kristittyjä vastaan hyökätään kaikilla rintamilla. Sosiaalisessa mediassa levitetään valheellista tietoa ja yllytetään vihaan. Uskovia erotetaan perheistään ja yhteisöistään. Heiltä evätään mahdollisuus työpaikkaan, terveydenhoitoon ja oikeusturvaan. Järkyttävimpiä ovat kuitenkin väkivaltaiset hyökkäykset, jotka johtavat jopa murhiin.

Mehrin äiti ja sisko olivat palaamassa kotiin rukouskokouksesta, kun he joutuivat väkijoukon ahdistamiksi. Kun Mehr näki tämän ja juoksi hakemaan apua, joukko hyökkäsikin hänen kimppuunsa. “He löivät minua armotta ja yrittivät kuristaa minut kankaalla”, Mehr muistelee kyyneleet silmissään. “Menetin tajuntani, ja eräs sivustakatsoja kutsui ambulanssin. Olin pahoin loukkaantunut: vuosin verta ja olin saanut monenlaisia vammoja.”

Mehr kiidätettiin sairaalaan, mutta sielläkään Mehrin perhe ei ollut turvassa vainolta.

Mehr, vainottu Intialainen naiskristitty, istuu yksin talonsa pihalla.
Mehr istumassa kotinsa pihalla.

Ketään ei koskaan kuulustella tai pidätetä

Kun Mehr oli sairaalahoidossa, hänen perhettään herjattiin ja uhkailtiin. He ilmoittivat tilanteesta viranomaisille, mutta ketään ei koskaan kuulusteltu tai pidätetty. Yksi toisensa jälkeen Mehrin läheiset menettivät työpaikkansa.

Vainoajat jopa lahjoivat Mehriä hoitaneet lääkärit, mistä seurasi, että seuraavana päivänä hänen hoitonsa lopetettiin. Mehrin valtasi ahdistus, pelko ja epätoivo. Jumala ei kuitenkaan ollut hylännyt häntä – eivätkä myöskään Open Doorsin paikalliset yhteistyökumppanit.

Rakkauden parantama

“Olin todella järkyttynyt ja murtunut enkä ymmärtänyt, mitä minulle oli tapahtunut”, sanoo Mehr. “Mutta kun siskoni ja äitini rukoilivat kanssani, uudistuin ja vahvistuin Jumalan Sanasta.”

Jumala hoiti Mehriä hengellisesti, ja Open Doorsin kumppanit auttoivat käytännön asioissa. Heidän avullaan Mehr sai paikan kristittyjä hoitavasta sairaalasta ja pystyi maksamaan hoitokulunsa. Perheen menetettyä elantonsa Open Doorsin kumppanit ovat toimittaneet heille elintarvikkeita, ja he tukevat perhettä edelleen.

“Te olette Jumalan lähettämiä jumalallisia auttajia. Kun kaikki näytti pimeältä, rukouksenne auttoivat perhettäni ja minua”, Mehr toteaa.

Ilo ja tarkoitus

Tänään Mehrin usko on vahva. Hän kertoo “selittämättömästä ilosta Jumalassa” ja rukoilee, että hänen vainoajansa voisivat tuntea Jeesuksen, niin kuin hän itse tuntee.

Sinunkin tuellasi ja rukouksillasi on suuri merkitys. Intian kristityt elävät päivittäin väkivaltaisten hyökkäysten ja vainon pelossa. He pysyvät vahvoina maailmanlaajuisen seurakunnan avulla. Tukesi avulla Mehrin kaltaiset uskovat tietävät, etteivät ole yksin – ja heidän uskonsa voi säilyä järkkymättömänä.

Mehr, vainottu intialainen kristitty, valmistamassa ruokaa kotonaan
Mehr valmistamassa ruokaa kotonaan.

* Nimet on muutettu turvallisuussyistä.

Katso video

YouTube video