Uutiset
27.01.2020

Intian kristityt pelkäävät uusia hyökkäyksiä vuonna 2020

Kolme keski-intialaista kristittyä vietti viime joulun vankilassa. Äärihindut olivat keskeyttäneet heidän jumalanpalveluksensa ja syyttäneet heitä laittomasta lääkärintoimen harjoittamisesta. Nyt joukko kristittyjä perheitä pelkää palata kotiinsa. Tällaisia kertomuksia liittyy Intian WW-listauksen 10. sijaan.

Vuosi 2019 oli haastava Intian kristityille. World Watch -listaa laativat analyytikot rekisteröivät 447 tietoonsa tullutta tapausta. Näiden perusteella kristittyjen vaino arvioitiin kategoriaan ”äärimmäinen”.

Intia joutui WWL-listauksessa kymmenen pahimman maan joukkoon ensimmäistä kertaa vuonna 2019. Sen jälkeen Narendra Modin BJP-johtoinen hallitus pääsi toiselle kaudelleen. Hallitus on linjannut hinduja puoltavia käytäntöjä, mikä on johtanut uskonnollisen kahtiajaon syvenemiseen. Nyt uskonnolliset vähemmistöt pelkäävät, mitä vuosi 2020 tuokaan tullessaan.

On raportoitu hallituksen valmistelevan parlamentille lakiesitystä, joka koko maan alueella kieltäisi kääntymisen muuhun uskontoon kuin hindulaisuuteen. Vaikka Intian perustuslaki turvaa uskonnonvapauden, jo kahdeksassa osavaltiossa on kääntymiset kieltävä laki. Erityisesti hinduryhmät ovat käyttäneet tätä lakia painostaakseen uskonnollisia vähemmistöjä.

Samaan aikaan vainoa paenneet perheet ovat löytäneet väliaikaista suojaa muista kylistä ja kirkkosaleista. Paikallisten yhteistyökumppanien avulla Open Doors on voinut auttaa heitä, rukoilla heidän kanssaan ja tarjota heille hätäapua.

Open Doorsin tarjoama koulutus auttoi perheitä pysymään vahvoina kokemansa vainon edessä. ”Opin vainoseminaarissa, että kristittyjä vainotaan uskonsa tähden joka puolella maailmaa, mutta he kestävät lujina kuolemaansa saakka. Tämä inspiroi meitä kaikkia ja auttoi meitä pysymään vahvoina,” kertoi 58-vuotias Dinesh, yksi perheenjäsenistämme.

Vaikka perheet ovat palanneet koteihinsa, vastustus on silti olemassa ja heidän täytyy toimia varovasti. Paikallisen kumppaninsa tuella Open Doors jatkaa heidän tukemistaan tapaamisten ja seminaarien kautta.