Uutiset
31.03.2019

Intia: Neerajin ja Ritun rukousvastaus

Kerroimme hiljattain nuoresta kristitystä intialaismiehestä, jonka kimppuun hindukiihkoilijat kävivät. Hyökkääjät pakottivat hänet kieltämään Kristuksen. Kun Open Doors tapasi tämän miehen, Neerajin, hän kertoi seikkaperäisesti hänen ja ystäviensä kokemista kauhunhetkistä.

”Meitä hakattiin ja sitten meidät lukittiin poliisiasemalle”, Neeraj kertoi tapaamisessa. ”Ulkopuolella oli monisatapäinen ihmisjoukko. Poliisi uhkasi riisua meidät ja antaa sähköiskuja. Ensin ystäväni taipuivat. Lopulta minäkin annoin periksi paineen alla. Kielsin Kristuksen ja luin hindutekstejä. Sitten minut vapautettiin. Sinä iltana kaduin kovasti. Jumala näytti minulle tien anteeksiantamukseen. Kaduin taipumistani ja lähdin pakoon vaimoni Ritun kanssa.

Yhteistyökumppaniensa kautta Open Doors antoi pariskunnalle hätäapua. Kumppanimme neuvoivat Neerajia ja Ritua tekemään valituksen Neerajin kimppuun käyneitä kiihkoilijoita vastaan. Paikallinen poliisi puhui Neerajin kotikylän ihmisille. Näiden ihmisten joukossa olivat myös nuo kiihkoilijat. Poliisin puheet mahdollistivat pariskunnan turvallisen paluun kotiin. Kiihkoilijat olivat tuhonneet kodin, mutta Open Doorsin vapaaehtoiset auttoivat Neerajia korjaamaan talon katon ja lattian.

Selvitimme kumppaniemme kautta pariskunnan tilannetta. ”He voivat hyvin. Itse asiassa kirkko tarjoutui lähettämään heidät raamattuopistoon opiskelemaan teologiaa.”

Kiitos rukouksistanne ja taloudellisesta tuestanne Neerajin ja Ritun kaltaisille rohkeille kristityille. Kun puhuimme ensimmäistä kertaa heidän kanssaan, he pyysivät meitä rukoilemaan, että poliisi tulisi apuun ja mahdollistaisi kotiinpaluun. Juuri näin tapahtui. Tästä Neeraj ja Ritu ovat kovin kiitollisia.