Uutiset
03.06.2018

Indonesia: Pommi vaurioitti helluntaikirkkoa – joukkotuholta säästyttiin vain niukasti

Toukokuun 13. päivän iskussa vakavasti vahingoittunut Indonesian helluntaikirkon johtaja arvioi, että jos pommi olisi räjähtänyt rakennuksen sisällä, kuolonuhreja olisi ollut enemmän kuin uskaltaa edes ajatella.

Itä-Jaavalla sijaitsevan Surabayan helluntaikirkon pastori Yonathan Budiantoro kertoi Open Doorsille, että juuri aamukokous kokoaa eniten kävijöitä. “En uskalla edes ajatella, paljonko kuolonuhreja olisi ollut, jos pommit olisivat räjähtäneet kirkon sisällä”, hän sanoo.

Räjähdyksestä epäillään islamistista militanttiryhmittymää

Iskusta on syytetty militanttia JAD-ryhmittymää. Poliisin mukaan ryhmän paikallinen johtohahmo Dita Oepriarto ajoi räjähteillä lastatulla autolla kohti kirkkorakennusta noin klo 7:30 paikallista aikaa. Pommit kuitenkin räjähtivät rakennuksen ulkopuolella.

Iskussa kuoli 52-vuotias vartija ja neljä kirkon jäsentä. Uhreihin kuuluu 17-vuotias teini, joka yritti estää pommeilla lastatun ajoneuvoa ajamasta kirkon portista sisään. Kirkko on julkaissut listan iskussa menehtyneistä seurakunnan jäsenistä.

Silminnäkijä: Räjähdys romahdutti kirkon sisäkaton

Kirkon työntekijä Soehendro oli pommin räjähtäessä rakennuksen sisällä. Hänen mukaansa kirkko ja sen ympäristö ovat pahoin vaurioituneet ja vaativat mittavia korjauksia. “Räjähdys oli niin voimakas, että kirkon sisäkatto romahti sen voimasta. Ihmiset joutuivat paniikkiin,” hän kertoo katoliselle uutistoimisto UCAN:ille.

Uutistoimisto UCAN:in mukaan räjähdyksen jälkiä siivotaan samanaikaisesti, kun poliisi vielä kerää todistusaineistoa iskussa käytetystä pommista. Pääsyä kirkon alueelle (kuva alla, alue ympyröity punaisella) on rajoitettu poliisitutkinnan ajaksi.

Kuvateksti: Surabayan helluntaikirkon ulkopuolella räjähtänyt pommi tappoi vartijan ja neljä kirkon jäsentä.

Lähde